Hoofdmenu

Recreatie

 

Recreatie Rekken

Wandelen in de omgeving

Rekken en omgeving is geschikt voor diverse vormen van recreatie. Zo is het er prachtig om te wandelen.

In februari 2016 is het Wandelnetwerk Achterhoek geopend. Kijk ook op: www.achterhoek.nl/wandelen.

 

 

 

Trekveer, Den Borgweg te Rekken

In mei 2018 is het trekveer in Rekken officieel geopend. Om die reden zijn er 3 wandelroutes uitgezet langs de Rekkense grenzen.

  • Route 1 – 13 km – Krakeelsveldroute
  • Route 2 – 13 km – Groot Heurne Route
  • Route 3 – 18 km – Eibergse Veldroute

Elke route is via keuzepunten in te korten of te verlengen.

 

 

Wandelroutes kunt u starten bij Toeristisch Overstap Punt (TOP) Rotering Oldenkotte te Rekken.

Meer informatie leest u op www.achterhoek.nl/wandelen

 

Haaksbergerveen

In de nabijheid van Rekken ligt het Haaksbergerveen. Dit is een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer. Hier zijn meerdere wandelroutes uitgezet variërend van 2 tot 8 km. Op de parkeerplaats aan de Niekerkerweg in Haaksbergen vindt u het informatiebord.

 

Informatiebord aan de Kerkloolaan te Eibergen

Informatiebord aan de Kerkloolaan te Eibergen

Kerkloobos

Tussen Rekken en Eibergen zit het Kerkloobos. Een mooi gebied met veel wandelmogelijkheden. Recent is dit gebied voorzien van een nieuw informatiebord en duidelijke route-aanduiding. Dit informatiebord staat aan de Kerkloolaan te Eibergen.

 

 

 

Fietsen in de omgeving

Rekken en omgeving is op de fiets prima te verkennen. Er zijn meerdere fietsroutes die door of langs Rekken zijn uitgezet.

Via http://fietsknooppunt.routeplanner.nl/html/achterhoek/ vindt u de fietsknooppunten in o.a. Rekken. Hiermee kunt u uw eigen fietsroute bepalen.

Recreatie RekkenDe Flamingoroute gaat door Rekken, gedeeltelijk door Nederland en gedeeltelijk door Duitsland. De gehele route is 87 km. U kunt ook alleen het gedeelte door Nederland fietsen, deze afstand is dan 48 km. Meer informatie hierover vindt u op www.fietsen.123.nl/flamingoroute.nl.

 

 

 

 

Juni 2016: In het kader van 250 jaar grens heeft Achterhoek Toerisme in samenwerking met Fiets- en kanoverhuur Ten Brinke te Rekken een fietstocht uitgezet, titel: “250 jaar grenspalen”.

Er is een boekje uitgebracht met de volledige route omschrijving en veel informatie. Deze kunt u gratis afhalen bij o.a. het VVV kantoor te Eibergen, Fiets- en kanoverhuur Ten Brinke of café Rotering.

U mag het ook downloaden via bijgaande link:  https://issuu.com/mooiachterhoek/docs/250_jaar_grenspalen

 

Hiernaast zijn er 2 fietsroutes te vinden op www.route.nl/fietsroutes. Met fietsroutenummer 117072 krijgt u de route Rekken Zuid en Rekken Noord, beide rond de 38 km.

 

Moutainbiken in de omgeving

In Haaksbergen en omgeving is een mountainbike route uitgezet van 58 km. Dichtbij Rekken kunt u deze route starten. Kijk voor exacte informatie op www.mtbroutes.nl/route/416/Haaksbergen.

 

Recreatie RekkenGrensbelevenis

Op www.grensbelevenis.nl vindt u nog meer wandel-, fiets-, auto- en ruiterroutes in de omgeving van Rekken. Ook hier vindt u de locaties van de Toeristische Overstap Punten (TOP’s). Vanuit deze locaties kunt u de routes starten en uw auto goed parkeren.