Hoofdmenu

Wirtschaft Göring, Oldenkott

Zoektocht naar informatie over deze ansichtkaart,

 

 

 

 

 

Volgens mij leek het veel op het steakhouse Oldenkotte net over de grens rechts dus ging ik de foto’s vergelijken.Mijn nieuwsgierigheid werd opgewekt toen ik deze foto zag. Wat te doen? Ben naar de Fam. Rotering gegaan maar zowel Evelien als Jozef hadden er direct geen antwoord op.

 

 

Ongeveer dezelfde bouw, dus zal het door de jaren heen wel verbouwd zijn! Mia bood aan om de foto de volgende dag (zondag) aan de Duitse kerkgangers te laten zien. Op de foto staat rechts het kerkje van Oldenkotte en toen waren we er snel uit. In 1933 afgebrand en later herbouwd.

 

Van Hanna Lössing, medewerkster kapsalon Evelien,  kreeg ik de volgende aanvullende  informatie binnen:

Die Ansichtskarte um 1920 zeigt die in der Nähe des Zolamtes in VredenOldenkott gelegene Gaststätte A.Göring, die 1933 abgebrochen wurde. Grenzübergänge waren auch immer beliebte Treffpunkte für Kaufleute und Händler. Oldenkott war zum Beispiel ein bekarmter Stapelplatz der Berkelschiffahrt für Holz und Eichenrinde aus dem Westmünsterland.

GruB aus Oldenkoit i.W.

Wirtschaft A. Göring

 

Nu is het Gaststätte Temminghoff  net over de grens links, buren van Fam Rotering.

 

Tot zover deze keer, februari 2017.

Vriendelijke groeten, Henny van Doorn

 

PS.

Na een week belde Anton Ter Hürne (93) uit Wennewick en ben bij hem op bezoek geweest. Anton was diegene die zondags na de kerkdienst iets kon vertellen over de foto die rondging in het café. Na een hartelijk gesprek ging ik met de volgende gegevens de deur uit;

 

De ansichtkaart is verstuurd op 4 – 12 – 1917 en aan de voorkant staan v.l.n.r.  naast de hond                     2 buurmeisjes?, Katarina- en Maria Göring, zijn moeder Gertrude, zijn opa en oma en 6 grenswachten met verschillende hoofddeksels op. Zijn opa was Wirt, Bauer und Bäcker.

Waarschijnlijk heeft zijn vader de foto gemaakt met een driepoot.

 

Aanvulling:

In het Vredener Volksblatt van zaterdag 18 februari 2017 stond dit verhaal over de foto van Wirtschaft Göring Oldenkott.

 

Er werd zeker over gepraat bij Rotering.