Hoofdmenu

Wat doet CORONA?

Over het virus is genoeg geschreven en dagelijks vult het de radio nieuwsdiensten, de berichten op TV en er wordt genoeg over geschreven.

Menigeen zal deze tijd niet vergeten. Nog nooit een pandemie meegemaakt en nou zitten we er middenin. Onderstaande is een kleine opsomming van situaties die voorbij komen.

De beslissing van de KNVB om alle competities te beëindigen, en daar staan we dan met al onze voorbereidingen op het kampioenschap en het 50 jarig bestaan.

Bijeenkomsten en ontmoetingen werden geschrapt en zo zaten we als plaatjes spaarders van het Jumbo-boek ineens zonder samenkomsten en koffiedrinken in den Hof.  Gelukkig worden we dan creatief en hebben we de actie laten slagen door veel te appen.

 

De boekenmarkt werd uitgesteld, ook zo’n heerlijke ontmoetingsplek voor ons.

De paasdagen verliepen ook anders maar in de Fleerweg gingen we met de nieuwe gedragsregels van 1,5 m eieren zoeken in de straat en hebben we een “coronafoto” laten nemen met alle buren.

 

In de Talander, kantine van boerderij de Dennenkamp, hadden we een vergadering met omwonenden van de Rekkense Inrichtingen  om een stichting “De Kolonie”in het leven te roepen. We wilden graag Het Verhaal door vertellen via een informatiebord(en). Ook dit ligt even stil en zal later weer opgepakt worden.

 

De openstelling van een klompenpad in Rekken staat bijna in de verf maar vind ook geen doorgang.

 

Een groot gemis voor ons dorp is het jaarlijkse bloemcorso met allerlei rand activiteiten. Gelukkig zal de dahliatuin ons weer verblijden op het veld bij de molen.

Op de markt missen we de fam Bal, viskraam, tijdelijk was er ook geen groenteman maar ook daar zijn de problemen voor ons opgelost.

Nu Nederland en Rekken weer opkrabbelt uit de lockdown is er ook weer perspectief , zoals de openstelling van het zwembad.

Ik hoop dat we het allemaal aan kunnen en dat we in november met z’n allen sinterklaas kunnen verwelkomen want zelf speel ik die rol niet meer.

 

Laatste nieuws; Sp Rekken promoveert alsnog, yeah.

 

 

 

 

Vriendelijke groeten en blijf gezond.

Henny van Doorn. Mei 2020