Hoofdmenu

Vergeten straatnamen??

Vergeten straatnamen??

           Huurnerweg – Ensink Stede

Begin jaren 70 en je woonde in Rekken dan was je huisnummer de letter G met een getal. Straatnamen waren nog niet ingevoerd en zo kon het zijn dat je op nummer G 111 nu Panovenweg, G 188 nu Zuid-Rekkenseweg, G 176 nu Lanneversweg of G 6  nu Sappegoorsweg, woonde.

In de volksmond hadden sommige wegen al een naam en zo heette de Huurnerweg nu,  vroeger de Ensink Stede.  Het was de weg die de kinderen vanuit Zuid-Rekken liepen naar de school in het dorp. Ze kwamen dan de langs Ensink en de Coöperatie  (landbouworganisatie) en gingen de Berkel over via de Stompsbrug bij Olthof/Hagens.

Kinderen die naar de Theresiaschool op ’t Kip gingen liepen natuurlijk een andere avontuurlijke weg om het onderwijs te volgen.

Sommigen herinneren zich nog dat, op de oude beek die er langs liep, ze in de winter konden schaatsen tot aan Tjoonk. Dat melkbussen langs de weg stonden en dat het  heden nog steeds een zandweg is. Dit roept natuurlijk nostalgische beelden op en de vraag hoe kwam men tot de naamgeving van Huurnerweg?

Op de site www.topotijdreis.nl  zijn de veranderingen duidelijk te zien.

De Huurnerweg nu, gezien vanaf de Diekerweg.

Een mooi landelijke omgeving waar men veel herinneringen heeft.

Zo kan het zijn dat in Rekken meerdere namen in het vergeetboek komen en op deze manier maken we van de Huurnerweg weer even de Ensink Stede.

Misschien is het een idee om eventuele andere namen ook te benoemen met de nodige verhalen van toen?

Vriendelijke groeten.

Henny van Doorn.

Rekken, mei 2021.