Hoofdmenu

Rekkense jeugd bakt meer dan 3.000 kniepertjes voor het goede doel

Jeugdclub Rekken en de diaconie van de PKN Eibergen-Rekken hebben samen 1.700 euro bijeengebracht voor de stichting Wensambulance Oost Nederland. De jonge leden van de jeugdclub hebben hiervoor zo’n drieduizend kniepertjes gebakken én verkocht en de kerk vulde de opbrengst aan met een mooi bedrag. De activiteit werd vrijdag 30 december ’s middags gehouden in dorpshuis Den Hof in Rekken.

Het bedrag werd diezelfde avond tijdens de Top2000-viering in de naastgelegen Antoniuskerk bekendgemaakt door jeugdclubleden Rufus Clark en Douwe Veldhuis. Zij overhandigden de cheque aan de voorzitter van de wensambulance Salah Saïd. Hij was dolblij met het bedrag: “Hiervan kunnen we vier mensen blij maken met een ritje in een van onze vier ambulances.”

De Wensambulance Oost-Nederland zorgt er met een grote groep medisch geschoolde vrijwilligers voor dat iemands laatste wens in vervulling kan gaan. Salah Saïd: “Mensen die alleen nog maar liggend vervoerd kunnen worden, kunnen bijvoorbeeld nog één keer de zee zien, één keer langs het ouderlijk huis of bij een ver familielid op bezoek. Afgelopen jaar hebben meer dan 350 zieke mensen daar gebruik van gemaakt. We willen in 2023 naar 400 ritten.”

Drie vrijwilligers van de stichting waren deze vrijdagmiddag aanwezig bij Den Hof mét een ambulance om aan de kinderen en de kopers van kniepertjes uitleg te geven over hun goede werk.

Een door Nieuws uit Berkelland gemaakt interview met vrijwilligers Franklin Veldhuis (Jeugdclub Rekken) en Boudewijn van de Wensambulance Oost-Nederland is hier te zien: https://youtu.be/HnB3dAs5vs4