Hoofdmenu

RekkenHelemaalGroen, jo-jo of Ja-Ja

Storen jullie je ook altijd aan zoveel zwerfvuil?

HelemaalGroen.nl registreert het traject van de zwerfvuilraper per GPS als een groene lijn op een gemeenschappelijke kaart. Indien groen niet binnen een maand ververst wordt verkleurt groen in oranje, als indicatie dat het tijd wordt dat er weer iemand gaat kijken. Oranje, indien dat niet ververst wordt verkleurt na twee maanden in bruin.

Zo, dat is even mooi technisch gesproken, maar wat heb ik daar aan? HelemaalGroen.nl wil niks anders dan gewoon in kaart brengen wat iedereen doet die zich inzet om zijn omgeving schoon te houden.

Op de gemeenschappelijke kaart zie je wat jij gedaan hebt, met je eigen gekozen weergavenaam. Je ziet ook wat al die anderen gedaan hebben, op diezelfde kaart. Ieder zet zijn groene streepje en samen maken we op de kaart RekkenHelemaalGroen en houden we RekkenHelemaalGroen.

In Geesteren is het idee ontstaan en heeft daar een jaar proef gedraaid. Inmiddels doen Gelselaar, Noordijk, Neede al bijna sluitend mee. In Eibergen is een begin gemaakt en wat zou het mooi zijn als Rekken zich daar ook bij aansluit. Dan kunnen we bij elkaar op bezoek en genieten van elkaars schone omgeving.

Mooi initiatief hoor ik je denken, leuk voor een ander, ik heb geen zin in weer een verplichting. En dat is nou precies wat het niet is, wil je meedoen, dan doe jij dat op jouw moment (maandag, woensdag of zaterdag), in jouw frequentie (3x in de week of 1x per maand) en met jouw inzet (500 meter of 10 km). Jouw groene streepje draagt bij aan al die andere groene streepjes. Wandelend zie je vaak het meest, maar ook dat is niet belangrijk, rustig fietsend werkt ook, of ben je slecht ter been dan ben je met een scootmobiel net zo welkom. De eerste plogger heeft zich zelfs ook al aangemeld. Hoe vaker iemand langs de route komt hoe schoner het wordt en blijft. De laatste jaarlijkse schoonmaakactie in Rekken e.o. heeft 1100 kg opgeleverd, dus ontkennen dat er zwerfvuil ligt in Rekken e.o. is lastig. Zelf heb ik onlangs ook, heel rustig fietsend al twee groene lijnen getrokken door Rekken e.o. en in beide gevallen had ik een zak vol (een kleine en een grote).

De routes zijn te zien op de App kaart van HelemaalGroen.nl Deelnemers die zich al aangemeld hebben zijn Henny Roos, Henk Sieben en Gerrit Stomps (eigenlijk Eibergen), wie wil hen komen helpen? Alleen kunnen ze het niet en samen bereik je veel. Het is echt leuk een bijdrage te leveren voor je eigen dorp, Rekken, schoon te maken en te houden. Je komt lekker in beweging, je krijgt complimenten onderweg, en je maakt oh zo vaak een gezellig praatje onderweg, kortom je komt goed gehumeurd en voldaan thuis.
Voor vragen kun je altijd bij mij terecht.

Met vriendelijke groet en,
Jaap de Boer
Jaap@helemaalgroen.nl

www.helemaalgroen.nl
app.helemaalgroen.nl