Hoofdmenu

Perfect sucadelapje door ‘hooikist’-methode

Liefde gaat door de maag. Denk bijvoorbeeld aan de lekkerste gerechten, grote kans dat het water je nu in de mond loopt. Tijdens met mei-menu van Eetcafé Rekken was dat het sucadelapje. Man man wat lekker, en top gegaard.

Eetcafé Rekken kookt herkenbaar vers en dat waarderen de vele vaste bezoekers. Regelmatig verrassen de koks met een onderdeel dat er uitspringt, dit keer was dat een perfect sucadelapje. Dat gebeurde met slow-cooking volgens de ‘hooikist’-methode. De hooikist zou begin 19e eeuw in Duitsland ontstaan zijn. Het gaat er om het gerecht in een pan goed te verwarmen en dan vele uren te laten garen in een afgesloten kist, geïsoleerd met hooi.

► (foto) Kok Marco Tuinstra: “Een hooikist gebruik ik natuurlijk niet, maar ik wikkel bijvoorbeeld een grote handdoek rond de pan en laat in dit geval de sucadelapjes urenlang zonder vuur nagaren.”

De aftrap van het menu was een verrassingssoep. Raden wat er inzit, was de opdracht van voorgangster Marianne Blaauboer.  De soep bleek getrokken van kalfsbotten, groente, eierstruis, en kruiden.  Een fijne entree voor het hoofdgerecht  van gekookt aardappelen, komkommersalade, spinazie en het al eerder geprezen sucadelapje. En tot slot het dessert rabarbervla als afronding. Smullen en genoeg om uit te buiken..

Met een kleine vijftig gasten was het weer volle bak.  Dit keer geen thema, maar daar zat niemand mee. Lekker eten en kletsen, stof tot praten genoeg. En dan liepen er ook nog opeens vier jongeren rond.  Henk en Ellen Weijers zetten hun vakantie vierende kleinkinderen in om de gasten te bedienen. Beide partijen vonden dat een mooi verzetje.

De kleinkinderen ‘Weijers’ in de bediening, vlnr. Tobias, Lieve, Maro, Noah 

De keukenbrigade bestond dit keer uit: Alie, Betsie, Chris, Ellen, Henk, Jaqueline, Marianne, Marco, Peter, Trudy en Wolf

Het volgend diner is op dinsdag 4 juni 2024 in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur.  Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of via aliesieben@hotmail.com  kunt u een dinerbon bestellen.  (PvdV)