Hoofdmenu

Ook Eetcafé Rekken kent koksgeheimen

In juni 2018 ging Eetcafé Rekken van start. Intussen is het maandelijks volle bak en een vast ijkpunt voor ruim veertig betalende deelnemers. Het jubileum-diner op 4 juni werd weer als vanouds met een kwinkslag uitgeserveerd. “Heb je niet genoeg? Kijk dan op het bord bij je buurman of -vrouw of die nog iets over heeft!”

 

Onlangs hielden koks en helpers een jaar-evaluatie en woordvoerster Marianne Blaauboer meldde dat men tevreden is en de huidige lijn wil voortzetten. Dit lokte een spontaan applaus uit ter onderstreping van haar woorden. Een enkele geuite wens om meer keer per maand te gaan draaien, wordt als een te grote belasting gezien voor het huidige team. Toch is men wel nieuwsgierig hoe de deelnemers over de huidige frequentie denken. Daarnaast: welke gerechten vindt men lekker en zou men graag in het Eetcafé geserveerd zien. Daarom wordt vanaf nu een ideeënbus geplaatst. En nu het menu: wat schafte de pot dit keer?

 

Het voorgerecht vermeldde een salade van ruccola met blauwe kaas en peren. Maar ons proef-panel aan tafel ontwaarde weinig tot geen blauwe kaas, wel lente-uitjes, walnoot, stukjes granaat-appel, dit alles gevat in een heerlijke zoet-zure dressing met honing.  Daarna kwam het klapstuk: verse asperges met nieuwe aardappelen met botersaus, verse beenham en ei. Bij de meeste gasten lagen de asperges heerlijk beetgaar te wachten. Schrijver dezes trof twee asperges die wat houtige vezels bevatten, waarvan bij me thuis asperge-soep getrokken zou zijn. De finale bestond uit een kunstige gemaakt bakje van knieperkes, gevuld met rabarber-aardbei -mascarpone- slagroom. Figuurlijk de kers op de taart!  “Wat een heerlijk smullen hé?!” zei een gast. “Ja erg hé”, zei daarop een ander gevat naar haar buik wijzend, “gelukkig is het maar één keer per maand!”

 

Vragen waren er na afloop hoe het fraaie knieperkesbakje gevormd was. De kunstenaars, van dit nagerecht -Jaqueline Knappstein en Maria Karnebeek-, gaven zonder te dralen hun geheim prijs. Veel waardering was er ook voor de koks die zo’n 300 asperges van AA-kwaliteit moesten schillen. Monnikenwerk voor Wolf, Marco, Henk, Ellen en Greet (zie foto), maar de smaak was dan ook raak. Hans, Jaqueline en Alie bemoeiden zich met het voorgerecht, terwijl Chris en Marianne allerlei andere hand- en spandiensten verrichten. Klasse mensen, jullie maakten een vliegende start bij jaargang twee!

 

 

 

 

 

 

 

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 2 juli 2019. Het wordt in Den Hof geserveerd om 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden vóór zaterdag 30 juni via Alie Sieben: tel. 0545 – 43 1656 of mailen: aliesieben@hotmail.com (PvdV).