Hoofdmenu

Moet Eetcafé op Duitse les?

Rekken ligt pal tegen de grens, maar de Eetcafé-koks lijken hun vondsten niet uit de Duitse keuken te halen. Zo serveerden ze mascarpone, panna cotta en minestrone uit Italië. En die schnitzels vorig jaar dan?  Dat gerecht komt uit de Oostenrijkse keuken!

 

Alle gekheid op een stokje, het Eetcafé heeft een stevige basis in de Hollandse keuken. Op Boeuf Bourguignon na, is daar geen woord Frans bij.  En de producten worden zo plaatselijk mogelijk betrokken, zoals bij ambachtelijke slagerij De Hoeve. Reden om Rekkenaar  en sponsor Tonny Reinders uit te nodigen voor een lekker diner. Zelf was hij helaas vanwege een boerenstaking in Den Haag. Dochters Demi (manager van de groente afdeling van De Hoeve) en Carine, alsook hun moeder Carolien waren gelukkig wel present.

 

De smul-avond startte met Marco’s garnalencocktail. De kok zelf gaf hoog op van de gebruikte Talisker, de enige malt whisky die geproduceerd wordt op het Schotse eiland Skye.

Zelf heb ik helaas niet de neus om dat soort vuurwater te onderscheiden, maar net als mijn tafelgenoten vond ik het een heerlijk begin. Vaak vormt het nagerecht de verrassing van de avond, maar dit keer ging de eer naar het totale hoofdgerecht. Het runderstoofvlees van Chris was om te watertanden, de gemarineerde rode kool van Wolf was niet om aan te slepen, en de aardappelen, de Volkmann-appel-compote en Rhebergen-peertjes van Jaqueline maakten het af. Ellen & Henk tekenden voor het slotakkoord, Sherry Trifle. Letterlijk vertaald is Trifle een ‘niemendalletje’, een nagerecht uit de Engelse keuken, waarbij op een bodem van stukjes cake sherry wordt gesprenkeld, daarna vers fruit en daarop custerdvla. Ook een paar nieuwkomers beaamden dat dit niemendalletje een mooie afronding vormde van een voortreffelijk maal.

 

Zo’n smul-avond gaat niet vanzelf, dat is bekend. Voor deze editie tekenden in alfabetische achternaam-volgorde: Chris, Marianne, Greet, Maria,  Jaqueline, Martin, Alie, Marco, Wolf, Ellen, Henk en Charon. En niet te vergeten het legertje halers en brengers van diverse gasten, zodat deze dit maandelijks ontmoetingsfestijn niet hoeven te missen!

 

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 5 november 2019 om 18.00 uur in Den Hof, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. De bijeenkomst zit al vol, maar mensen kunnen op de wachtlijst. Zij komen dan aan de beurt als iemand afvalt, of de daaropvolgende maand. Aanmelden vóór zaterdag 3 november.  Opgave bij Alie Sieben: tel. 0545 – 43 1656 of mailen: aliesieben@hotmail.com. (PvdV)