Hoofdmenu

LENTE IN DE SCHAAPSKOOI

Datum: 18-04-2022 t/m 18-04-2022
Locatie: Schaapskooi “ Horstervennehoes” Schapendrift 11 Haaksbergen

Het kan weer, het mag weer dus doen we het ook weer.

Op maandag 18 april, tweede paasdag, organiseert de Stichting Schaapskudde Haaksbergen als vanouds het gezellige evenement “lente in de kooi”, van 10 tot 16 uur.

Alle lammetjes zijn ondertussen geboren, de eersten begin januari en de laatsten ongeveer 2 weken geleden. Daarom mag de schaapskooi weer open voor publiek en kunnen jullie onze mooie kudde komen bewonderen. Brokjes om de dieren te voeren zijn in de kooi te koop.
Ook kun je een lammetje adopteren, deze blijft dan bij de kudde. Het lammetje mag je persoonlijk uitzoeken, je geeft het een naam en dan krijg je een certificaat met een “babyfoto”. Doordat alle lammeren een identiek oornummer hebben adopteer je dus echt je eigen lammetje!

Op verschillende tijden zijn er demonstraties schapen drijven afgewisseld met onze grote topper: de roofvogelshows. Deze worden verzorgd door valkerij De Valkenhof uit Aalten. Zij hebben prachtige roofvogels en uilen. Vooral voor de kinderen is dit een spannend avontuur, zij mogen meedoen tijdens de demonstraties of een vogel op de arm houden. Dit moet je gezien en beleefd hebben.

Het educatief centrum is ook open en zeker een bezoek waard. Hier vind je veel informatie over de schaapskudde, het Haaksbergerveen, over verschillende dieren en de natuur. Er zijn vrijwilligers aanwezig die jullie vragen kunnen beantwoorden.

Voor de inwendige mens staat er op het erf een cateringtent met gezellige zitjes.
Vanwege de korte voorbereidingstijd door de coronaregels hebben we dit jaar geen uitgebreide kraampjesmarkt kunnen neerzetten. De entreeprijs is daarom ook iets aangepast:
– 3.00 euro per volwassene
– 2.00 euro voor kinderen van 4 jaar tot 16 jaar.
– Kinderen tot 4 jaar gratis.
Het is handig om wat contant geld mee te brengen er kan maar beperkt gepind worden bij ons.

De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de instandhouding van onze  schaapskudde.
Voor de juiste rijrichting en parkeren volg borden en aanwijzingen van onze vrijwilligers.
Als het mogelijk is kom op de fiets.

Honden mogen helaas het terrein niet op, hier worden de vogels en schapen onrustig van.

Tot ziens op tweede paasdag.

Adres: Schaapskooi “ Horstervennehoes” Schapendrift 11 Haaksbergen