Hoofdmenu

‘Iej bint pas oald as de keerskes meer kost as ’n taarten’

Zingen ze bij Eetcafé Rekken voor twee, dan ben je nog niet jarig.  Bij het diner op 7 november was Peter van de Vondervoort (71) op de dag zelf wél het feestvarken. Tijdens zijn dansje werd hij toegezongen. Co Knappstein moest nog een dagje wachten voor ze liefst 92 werd. ‘Lang zal ze leven’ hoefde voor haar niet zo, een ‘Hieperdepiep!’ vond Co genoeg.

Marianne Blaauboer signaleerde wat afhakers vanwege griep, toch waren er in totaal zo’n 43 deelnemers. Eregast was dit keer Carolien Reinders van Slagerij De Hoeve. Via hun zaak in Eibergen  betrekken we vaak vlees met korting, en dat is voor de staf van Eetcafé Rekken een bedankje waard.

Het menu startte met een licht gebonden paddenstoelensoep met onder andere oesterzwammen.  Heerlijk en uitnodigend om er een tweede bord van te nemen. Het hoofdgerecht met gekookte aardappelen, erwtjes en wortelen, varkensrollade en een kweeperencompote. Dat smaakte prima, maar sommigen misten toch de jus aan onze tafel. Kok Marco voorzag snel in die leemte. Het toetje was kaneelijs, met peertjes van Benny Peek en een dot slagroom. Peertjes doen het altijd goed, maar een scheutje likeur had dit lekkere nagerecht nog meer op smaak gebracht.

Het Eetcafé team was vanavond weer redelijk op sterkte met Betsie, Chris, Ellen, Henk, Jaqueline, Marco, Marianne, Martin, Peter en Wolf. In de aftiteling liet Marianne weten dat suggesties voor gerechten altijd nog ingediend kunnen. Verder is er een waardebon gemaakt die met de feestdagen in het vooruitzicht, als dinerbon cadeau kan worden gedaan. Zo kunt u iemand of meerdere mensen verrassen om een keer Eetcafé Rekken uit te proberen. Een lekker uitje én … eten verbindt!

 

Het volgend diner is op dinsdag 5 december in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com.  (PvdV)