Hoofdmenu

Huurnerhoek eert Eetcafé Rekken

(Foto: Henk ter Horst)

 

Op bloemencorso 2019 vergaapten Rekken en Vreden zich aan  ‘Eetcafé Rekken’.  Dit restaurant huist elke maand in dorpshuis Den Hof en zette zichzelf al na 1 jaar op de kaart. Met kwalitatieve ingrédiënten (hoogste score juryrapport voor ‘bloemen’) en vakkundig bereiding (hoogste score ‘kwaliteit plakken’) viel wagengroep Huurnerhoek in de 1e Prijzen.

Op 3 september deed Eetcafé Rekken dat bij diner 16 nog eens dunnetjes over. 

 

 

Vooraf gaf Marianne Blaauboer aan dat twee tafels leeg waren, omdat de ingeschreven gasten onafgemeld weg bleven. Een nog niet eerder vertoond fenomeen, al waren er altijd nog 42 eters. De thuisblijvers kregen ongelijk, want de koks kookten zo’n fraaie slag in de rondte alsof ze er een tweede Michelinster bij wilden halen.

 

Het diner was een combinatie van zomer & herfst. Op de vaste datum 1 september begint de  administratief afgesproken meteorologische herfst, astronomisch gezien valt de herfst dit jaar  pas op 23 september. Op deze laatste datum staat de zon precies boven de evenaar. Van deze haarkloverij hoefden de gasten zich niks aan te trekken. De koks zetten de herfst in met heldere paddenstoelensoep, waarbij de bouillon getrokken was van schenkel. Een eminent soepje. Dat werd nog sappig versterkt door tafelgenoten die afgaven op de geserveerde  koude Spaanse gazpacho-soep van de vorige keer. Over de soep nu was men wel te spreken. De lofzang viel de zomer-spinazie-stamppot ten deel, afgemaakt met boursin en pijnboom-pitjes. De bijbehorende tomatensla met slavink, doet me nu nog watertanden. Om de gaatjes te vullen oogde een toetje van heerlijke chocolademousse met een Conference-peertje ons aan.  Wij keken terug, maar wat als er na al dat opscheppen geen gaatjes meer over zijn?

 

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in de herfst geboren zijn, gemiddeld zes maanden langer leven dan mensen die in het voorjaar ter wereld komen. Met het herfst-menu dat Charon, Alie, Ellen, Hans, Henk, Jacqueline, Marco, Maria, Marianne en Wolf ons voor-schotelden weet ik dat niet zo zeker. Gelukkig is Eetcafé Rekken maar eenmaal per maand! Niet vergeten Martin in het zonnetje te zetten, hij begint om kwart over zes al met de afwas!

 

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 1 oktober 2019 om 18.00 uur in Den Hof, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden vóór zaterdag 29 september.  Opgave bij Alie Sieben: tel. 0545 – 43 1656 of mailen: aliesieben@hotmail.com. (PvdV)