Hoofdmenu

Eetcafé Rekken: “Waor honneg is, zint iemen”

Het maandelijkse diner op 4 februari 2020 in Den Hof was weer uitverkocht. ‘Woar honneg is, zint iemen’, luidt een uitdrukking. (Bij iets wat aantrekkelijk is moet je opletten voor gevaar.) Is er dan een risico? Jawel, ieder moet eten wat de pot schaft.

Gezien de steeds weer volle bak waaronder enkele nieuwkomers, is dat geen bezwaar.

 

Marianne Blaauboer had weer nieuws. Een greep:

■ De ING bank heeft Zonnebloem afdeling Rekken genomineerd voor een bijdrage. Iedereen kon een stem uitbrengen en de actie is inmiddels gesloten. De grens van vijftig is gehaald. Nu afwachten of we meer krijgen dan het basis bedrag.

 

■ Op schrikkelzaterdag 29 februari 2020 is er een informatiemarkt van de projectgroep Aantrekkelijk Rekken. Ook Eetcafé Rekken geeft bij Kerkemeijer van 16.00 – 20.00 uur haar visitekaartje af. Kom en informeer je, maar vooral …. proef. Let wel, op is op!

 

■ Op dinsdag 5 mei 2020 brengen Eetcafé én De Zonnebloem afdeling Rekken een toost uit op 75 jaar vrijheid. Dat gebeurt bij een maaltijd, waar voor liefst 150 Rekkenaren plaats is. Welke activiteiten nog meer plaatsvinden, verneem je later. De inschrijving voor deze vrijheids-maaltijd is vanaf nu opengesteld. Opgave via aliesieben@hotmail.com. Plaats: Zaal Kerkemeijer, aanvang 18.00 uur en de kosten zijn € 10 per deelnemer.

 

■ Dan de hoofdact, het diner. Als starter Quinoa (uitspraak: kie-no-a) salade. Quinoa is helemaal hip & happening. Het is een pseudo-graan wat verbouwd wordt in Zuid Amerika. Alles bij elkaar was het een flinke portie groente inclusief de rucola sla. Twee goed gevulde maaltijdsoepen met brood vormden het hoofgerecht, een Italiaanse minestronesoep en een vissoep met groenten. Met name de vissoep was aan onze tafel niet-om-aan-te-slepen-zo-lekker. Het toetje, wafels met kersen en slagroom. Voor mij pas een kaskraker met warme kersen afgeblust met een bol vanille-ijs, maar …elk bordje was wel schoon leeg!

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 3 maart 2020 om 18.00 uur in Den Hof, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden vóór zaterdag 29 februari. Je komt dan op de wachtlijst. Aan de beurt kom je als iemand afvalt, of meteen in de daaropvolgende maand.  Opgave bij Alie Sieben: tel. 0545 431656 of mailen: aliesieben@hotmail.com. (PvdV)