Hoofdmenu

Eetcafé Rekken: “Waor gen loch anzit …..

Bij het diner op 3 maart was het in Den Hof bloedjewarm. Dat kan niet aan het haard-vuur gelegen hebben, want dat flakkerde de gasten vanaf een beeldscherm tegemoet. Een vondst om het winterse menu te benadrukken.  Het eten was weer een smulpartij,  maar kijkend naar de TV-vlammen dacht ik: ‘Woar gen loch anzit, zit ok gen smak an’.

 

■ Marianne Blaauboer trok dit keer de aandacht met een fraaie 250 cm lange stamper,

gemaakt door Martin Leusink. Het was in haar toelichting een mooi bruggetje naar de twee stampotten die op het menu stonden. Daarna werd er gezongen; vanaf nu weet heel etend Rekken dat Bregje Haverkate jarig is op 3 maart.

 

■ Op schrikkelzaterdag 29 februari stond Eetcafé Rekken ook op de informatiemarkt bij Kerkemeijer met een paddenstoelensoep en een pompoen-aardpeersoep. Bij die laatste soep was na het uitserveren de opmerking: ‘Lekker, maar wat is dit eigenlijk voor soep?’ En viel dan het woord ‘pompoen’, dan was de reactie: ‘Die lust ik helemaal niet!’ Vervolgens werd alles wel mooi leeg gelepeld. Fijn dat we ons zo aan 300 gasten konden presenteren.

 

■ En dan de hoofdact, het diner. Als starter een niet alledaagse wortel-sinaasappelsoep van Ellen & Hans. Bijzonder, lekker en vanwege de gepureerde wortel een bijterig mondgevoel. Klasse om zo nieuwe gerechten te mogen proeven. Het hoofdgerecht bestond uit twee stamppotten, een boerenkool-stampot met schijfjes worst, en een prei-stamppot met zalm. Als bijlagen mosterd en piccalilly. Beide stampotten waren zo smeuïg, dat schrijver niet taalde naar zijn huiselijke behoefte om appelmoes. Als toetje een waardige afsluiting met Griekse yoghurt en mango-puree.

 

Gevolgen Corona-crisis

Het volgende Eetcafé Rekken op dinsdag 7 april 2020 in Den Hof vervalt vanwege de corona-crisis. Den Hof is in ieder geval dicht tot 6 april. De eerstvolgende maaltijd daarna is de  Vrijheidsmaaltijd op dinsdag 5 mei 2020 bij Kerkemeijer. Of deze doorgaat is nog onduidelijk. Zo gauw Eetcafé Rekken meer weet, zal zij hierover berichten. (PvdV)