Hoofdmenu

Duitse belangstelling voor Eetcafé Rekken

Bij het negende diner op 5 februari ging het internationaal aan toe bij Eetcafé Rekken. Er werd Italiaanse soep opgediend en het nagerecht was Turks. En dan nog een toefje Duits bezoek, want de van oorsprong Rekkense Willemien kwam over vanuit Vreden.

 

Zonder hechte samenwerking geen volle bak, dat is de afgelopen acht diners wel duidelijk geworden. Een aantal vrijwilligers haalt en brengt gasten, zoals Martin dat doet voor Vredense Willemien. Zo kan zij ook in de donkere avonduren belangrijke banden intact houden met haar geboortedorp. Bij het samenstellen van het menu kwam een delegatie uit Rietmolen poolshoogte nemen naar wat de succesfactoren zijn van dit Rekkense initiatief.

 

Gelukkig wordt de soep nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend, want anders waren er slachtoffers gevallen. Een kleine vijftig gasten kregen de keuze uit twee maaltijdsoepen, maar de meesten probeerden ze allebei. Het ging om een overheerlijke erwtensoep met roggebrood, belegd met katenspek of kaas.  Voor de kenners: er zat in deze soep inderdaad een varkenspoot!  Het alternatief was Italiaanse minestronesoep met stokbrood, olijfolie en zeezout. Niet eerder stonden op de bedieningskar zo’n grote soepketels. Het nagerecht was baklava, met een zachte frisse room. Baklava is van oorsprong een Turks dessert, maar wordt ook in de Griekse keuken vaak gegeten. Het gerecht bestaat uit laagjes filodeeg,  hiertussen onder meer een mengsel van gemalen walnoot. Na het bakken wordt het geheel nog overgoten met honing. Een in velerlei opzichten machtig en zoet dessert, de yoghurt-room bood mooi tegenwicht.

 

Naast de gasten-ophalers Martin, Henk, Riet, Wim en Dika, was dit ontmoetingsdiner weer niet mogelijk geweest zonder de organisatie en het koksteam. Applaus dus voor allen inclusief Alie, Charon, Chris, Ellen, Maria, Hans,  Marianne, Marco en Wolf.

 

Het eerstvolgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 5 maart 2019.  Het diner wordt in Den Hof geserveerd om 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar 5,00 euro. Aanmelden vóór zaterdag 2 maart via Alie Sieben: tel. 0545 – 43 1656 of mailen: aliesieben@hotmail.com  (PvdV).