Hoofdmenu

Dieks houdt het nog bij een speen

Eetcafé Rekken, iets voor senioren? Helemaal niet, de opzet is ontmoeten in een mix van jong en oud. Op dinsdag 5 november zelfs letterlijk, toen Kim Blikman & Jochem Odink hun spruit in de kinderwagen bij de eettafel parkeerden. Geen punt, Dieks vond alles best. Tussen hem en de oudste deelneemster zat die avond dik 90 jaar!

 

Een ander bijzonder detail was dat het Eetcafé een gastkok had. Zij had aangeboden haar eigen recept aan vijftig gasten voor te schotelen. De Surinaamse bami met saté-saus van Brechtje Haverkate bleek zo’n succes, dat de organisatie meer gastkoks de gelegenheid wil bieden eigen ideeën eenmalig te koken en voor te schotelen. Een ander nieuwtje was het gast-sponsor Tonny Reinders dit keer wel tijd kon vinden om met zoon Tom aan te schuiven.

De avond startte met een overheerlijk tomatenbouillon met prei en reepjes omelet. Volgens overlevering zou de bouillon dagen op een Blaauboer-vuurtje hebben staan trekken. Getuige de meerdere keren opscheppen geloven we dat.  Daarna zette het gastgerecht van Brechtje de toon: Surinaamse bami, met daarin gemarineerde kip en saté-saus. Verder spitskool met seroendeng en zoet-zuur van komkommer. Seroendeng is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s, gebakken uien en wat specerijen zoals komijn. Het wordt in de Indonesische keuken gebruikt om over rijst te strooien en zo de smaak en textuur van het gerecht te verrijken. Sommigen likten hun vingers er zo bij af, dat ze nadien Brechtje het recept gingen vragen. Het toetje was griesmeelpudding met amarena-saus. Deze saus komt van de  amarena-kers, een ontpitte in suikersiroop ingelegde zure kers. Het is een specialiteit uit Bologna in Italië, maar Eetcafé Rekken betrok deze saus van de bekende Eibergse chocolatier Hulshof.

 

 

 

 

 

 

 

Het volgende team stond voor ‘jong & oud’ klaar: Brechtje Haverkate (gastkok), Chris, Marianne, Greet, Maria,  Jaqueline, Hans, Martin, Alie, Marco, Wolf, Ellen, Henk en Charon. En niet te vergeten de halers en brengers van diverse gasten, die dit maandelijks ontmoetingsfestijn anders moeten missen!

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 3 december 2019 om 18.00 uur in Den Hof, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden vóór zaterdag 30 november.  Opgave bij Alie Sieben: tel. 06 -1350 9676 of mailen: aliesieben@hotmail.com. (PvdV)