Hoofdmenu

Bij Eetcafé Rekken weet je niet altijd wat je eet

Het zijn verwarrende tijden. Terwijl op dinsdag 3 december Sint zijn verjaardag nog moet vieren, staan er al op kerstmannetjes gelijkende figuurtjes op tafel. Die kunstige creaties, gemaakt door Jaqueline Knappstein, mogen na afloop mee naar huis. Verder de mededeling dat van het hoofdgerecht Surprise Stoof pas na het diner bekend wordt gemaakt wat de inhoud is. Wat was nu de verrassing? Die dekselse koks Marco & Wolf hadden het stoofvlees niet gebonden met bloem of maïzena, maar met pepernoten. Lekker smullen dus. want het was weer volle bak met zo’n vijftig aan Rekken gebonden opscheppers!

 

De avond start met een gebonden pompoensoep met gerookte stukjes kip en aardperen. Een lekkere, maar ook machtige soep terwijl het vuurwerk Surprise Stoof nog moet komen. Dit gerecht wordt in grote schalen opgediend, samen met aardappelen. Er wordt geraden wat het mengsel zo lekker maakt, maar dat er naast wortel, riblappen, ui, knolselderij, ook nog pastinaak en een kilo pepernoten aan te pas kwamen, kon niemand vermoeden. Een minpuntje vond schrijver dezes dat een losse portie groente ontbrak. Het nagerecht yoghurt-pudding van het duo Weijers had meer in zijn mars dan de simpele menu-aankondiging. Onder het topje slagroom konden de gasten ook passievrucht en granaatappel ontdekken. Een gast klaagde grappig dat het toetje te klein was, maar hier past in plat Rekkens de uitdrukking: ‘Genog is meer dan völ.’

 

Tot slot zette Ellen Nobbe de coördinator van Eetcafé Rekken nog even in het zonnetje met een mooi Sint-gedicht en een presentje. Want hoewel Eetcafé Rekken in alles wil uitstralen dat ze als ploeg samen de klus klaren, is Marianne Blaauboer al bij de start en 19 diners verder, een verbindende factor .’Dit had niet gehoeven’, zei ze bescheiden, voor ze weer onder applaus achter de kassa dook.

 

 

De kookgroep laat nog weten door een onbekende (hulp)Sint verblijd te zijn met een tas vol Sinterklaas kadootjes. Vanaf deze plaats namens alle vrijwilligers: ‘Al zit u inmiddels in Spanje lieve Sint, hartelijk dank voor dit verrassende en fijne gebaar!’

 

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 7 januari 2020 om 18.00 uur in Den Hof, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. De bijeenkomst zit al vol, maar mensen kunnen op de wachtlijst. Zij komen dan aan de beurt als iemand afvalt, of de daaropvolgende maand.  Aanmelden vóór zaterdag 4 januari. Opgave bij Alie Sieben: tel. 0545-431656 of mailen: aliesieben@hotmail.com. (PvdV)