Hoofdmenu

Voetbal vereniging “SPARTA”, Rekken

 

Voetbal vereniging “SPARTA”, Rekken

Van Gerrit Hartemink kreeg ik jaren geleden 2 donateurskaarten van Sparta Rekken en deze kregen een mooi  plekje op mijn archiefplankje op mijn kamer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de reünie van de openbare school in Rekken, mei 2017,  hing een wazige foto van Sparta Rekken 1939 en via Engbert Siemens kwam ik in het bezit van deze foto.  Engbert wist niet wie deze foto op het prikbord had geplaatst anders hadden we misschien meer te weten kunnen komen over het team van toen. Het lijkt mij een jeugdteam te zijn.

VV Sparta 1939

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben op onderzoek gegaan en begon bij Jan Konniger aan de keukentafel, die woonde het er dichts bij. Het veld lag naast de Tenkink-weide en Jan  heeft dikwijls de wedstrijden bekeken. De tenue bestond uit een zwart/geel shirt met zwarte broek. Jan stuurde mij, ondertussen met enkele namen van spelers, naar Albert Mellink want die zou wel meer weten.

 

Gesprek met Albert Mellink;

Onder het genot van een lekker bakkie koffie kwamen heel wat namen naar boven en of het allemaal goed is weten we niet zeker maar het was heel gezellig.  O.a. de volgende sterren uit die tijd schrijven we op;

 

Gerrit Bats (Pierik) achterspeler.

Bernard Bats (Pierik) achterspeler

Jan Hoenink, keeper, Panovenweg.

Bets van de Ruiter, Havelandweg.

Jan Hagens.

Gerrit Mellink.

Johan Mellink ( Middelhuis)

Hendrik Esselink (Pageboom)

Derk van de Meddeler, rechtshalf.

Gert Jan Groot Obbink, was de 1e keeper, brak ooit z’n been.

Johan Hoenink, rechtbuiten

Teun van de Linden, keeper

Frits Abbink, van de Kappenweaver.

Frits Geesink, Borgweg, middenveld.

 

Het leverde dus heel wat namen op.

 

Om nog meer te willen weten kan ik alle adressen nog eens langs gaan of er hier en daar nog iets in een fotoboek zit van Sparta. Mocht U dit lezen en heeft U informatie dan graag want het is toch leuk om te weten dat er vroeger een voetbalclub in Rekken was. We kennen de jaarlijkse voetbalwedstrijd van Rekken-Noord tegen Rekken-Zuid maar dat is al verleden tijd.

Toen aan het begin van de oorlog Sparta werd opgeheven zal niemand indertijd hebben bevroed dat het eindsaldo van de vereniging in 1970 weer eens een keer gebruikt zou worden voor een nieuwe voetbalvereniging in Rekken. Het beginkapitaal van de op 15 juni 1970 opgerichte Sp.Rekken bestond namelijk onder meer uit de F.80,00 welke Sparta aan het eind van de voetbaljaren naliet.

 

Bron. Jubileumuitgave Sp. Rekken 25 jaar voetbal, juni 1995.

Vriendelijke groeten, Henny van Doorn.

Februari 2018