Hoofdmenu

Rekken anno ?????? vanuit de lucht

Zo’n vijf jaar geleden tijdens onze tocht langs alle wagengroepen om informatie voor het boek; “Hoo dut ’t in ’n optoch”, 100 jaar Rekkens School- en Volksfeest 1910-2010, waren we ook bij de familie Roos in Rekken.

Dan kom je wel eens wat anders tegen en zo ook deze geweldige luchtfoto van Rekken en dan kun je zien dat de Berkel heel anders door ons dorp liep.

De bomen voor pand Hagens waren nog niet zo dik, liep er nog een weg achter warenhuis Wiggers  en kon men door het binnenpad vanaf de Hölterweg bij fam. Rexwinkel nog langs het museum van Ineke en Kees van de Werf naar de Rekkense Binnenweg.

Vanuit Haaksbergen via de Krakeelsweg moest men voor waar nu Fam. Bannink woont linksaf om in Rekken te komen. Nu is deze weg doorgetrokken richting Witte- en Zwarte Maat. Bij Fam. Hoenink aan de Deeskerweg kon je de zandweg volgen richting de huidige camping Den Borg. Van de vier bruggen zijn er drie te zien. De Kupersbrug staat er niet op.

Door de Berkel te verleggen bleef er nog één brug over, tegenover de kantine van Sp Rekken. De Berkel loopt nu vlak achter Geelinkgoor langs, daar waar veel kinderen hebben leren schaatsen.

De Coöperatie is goed te zien en ook de ruïne van de Piepermolen. De boerderij  waar nu fam. Ripping woont lag nog buiten het dorp.

Wat we niet weten is  van wanneer deze foto is en zijn dan benieuwd of de bezoeker van de site ons kan helpen.  Deze foto is uitvergroot tot 70×70 en hangt bij het grenscafé Rotering.

Veel kijkplezier,  deze bijdrage komt van Henk Sieben en Henny van Doorn