Hoofdmenu

Nederland gaat online De Telefoongids ook!

Nederland gaat online De Telefoongids ook!

De laatste papieren Telefoongids & Gouden Gids van onze regio zal ik nog wel even een tijdje bewaren. Het blijkt dat de Telefoongids al sinds 1881 verspreid wordt.( ongeveer 140 jaar) Ze gaan online verder en ik vond het altijd zo leuk om te bladeren en iets op te zoeken, helaas.

De laatste uitgave heeft 432 pagina’s en dat zijn er weer 50 minder als het jaar daarvoor.   Het jaar 2016 – 2017  telde nog 520 pagina’s en 2013 – 2014 nog 768 pagina’s.  De leegloop heeft zich toen al ingezet.

Het doet me denken aan oude gidsen en de pagina van Rekken in 1950 is nog een hele mooie.  Er werd toen nog meer informatie gegeven en bij het zien van die bladzijde komen beelden van toen terug. Iemand was timmerman, landbouwer, veehandelaar of stuwwachter en de adressen bestonden uit een G nummer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vroeger werden de Telefoongidsen huis aan huis verspreid en had een ieder zo’n boek. In Rekken zijn dit jaar, januari 2019, op 36 adressen de laatste papieren Telefoongidsen bezorgd en ik ben benieuwd bij wie?

Op de volgende pagina zijn alle bovenstaande nummers en adressen in leesbare taal afgedrukt. Klik hiervoor op de link.

Telefoongids 1950 compleet

Veel plezier met lezen.

Vriendelijke groeten,  Henny van Doorn

 

Februari 2019