Hoofdmenu

Muziekvereniging Crescendo Rekken

Muziek vereniging Crescendo Rekken is opgericht op 1 maart 1913.

Wat begon als een  initiatief van enkele muzikale vrienden is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging . Latere jaren is er een drumband en majorette peloton aan toegevoegd. Tevens hebben wij een vaste groep vaandel- en schellenboomdragers. De vereniging die voor iedere muzikant wat te bieden heeft.

Als activiteiten nemen we deel aan diverse optochten in het dorp, waaronder het bloemencorso.

We geven serenades en een jaarlijks concert in het voorjaar. En elk jaar met hemelvaart zijn we weer vroeg uit de veren om vanaf 5.30 uur een muzikale rondgang door Rekken te maken.

Er kan altijd een beroep op ons gedaan worden voor een muzikale bijdrage. We zijn dan ook een vereniging van en voor het dorp Rekken.

Niet alleen in Rekken zijn we actief. Ook nemen we deel aan o.a. de inhaalavond van de vierdaagse in Haaksbergen, de carnaval in Eibergen en in Ottenstein (Duitsland) nemen we ook deel aan de carnavalsoptocht. Zo zijn we ook grensoverschrijdend actief.

Tevens is er een supportersvereniging. Zij ondersteunen ons waar het kan. Organiseren ook de nodige activiteiten hiervoor. Zoals de oud papier en oud ijzer actie en de jaarlijkse oliebollenverkoop.

Voorheen organiseerde de jubileumcommissie een jaarlijkse kerstmarkt als aanloop naar het jubileumjaar. Echter is dit geweest en omdat dit evenement goed liep, heeft de supportersvereniging deze organisatie op zich genomen, zodat dit blijft bestaan.

Op 14 december 2014 is er weer een kerstmarkt in en rondom het muziekgebouw.

Crescendo.orkest2013

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Orkest juni 2013. Enkele leden ontbreken.

 

Crescendo.drumband2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Drumband juni 2013. Enkele leden ontbreken.

 

Omdat we vorig jaar 100 jaar bestonden zijn we onderscheiden met de Koninklijke erepenning.

Tevens is mochten we een nieuw vaandel in ontvangst nemen van onze supportersvereniging.

Het vaandel is ontworpen door een van onze leden. Bert ten Bergen.

In het jubileumjaar zijn er tal van activiteiten geweest voor jong en oud. Dit was zeer geslaagd.

Omdat de jeugd bij ons hoog in het vaandel staat werd er onder andere een jeugddag georganiseerd. Ons jeugdorkest had samen met de  jeugdorkesten van Rietmolen en Haakbergen de hele dag gerepeteerd. Aan het eind van de dag werd er een concert gegeven . Tevens zetten de mini en majorettes hun beste beentje voor.

Crescendo.jeugddag2013

 

 

 

 

 

 

Foto : Jeugddag oktober 2013.

Er een jubileumboek uitgegeven met de titel: “Achter de muziek an”.  Bij dit boek zit een dvd met filmmateriaal van Crescendo door de jaren heen.  Zeer de moeite waard.

Het boek is nog steeds te koop voor € 12,50. Mocht u belangstelling hebben kan u contact met ons opnemen middels onderstaande adres.

Meer informatie over onze vereniging is te vinden op onze web-site : www.crescendorekken.nl

Ons contactadres is : info@crescendorekken.nl