Hoofdmenu

Monument voor de pioniers

Op het terrein van de Rekkense Inrichtingen ( later Van Ouwenaller Vereniging) heeft een monument gestaan voor de pioniers van het eerste uur.

In diverse uitgaven van personeelbladen en in het boek van Johan E. Ten Broeke, “Daar ligt een verhaal”, geschiedenis van 90 jaar Rekkense Inrichtingen, staat wel een wat wazige foto gepubliceerd.

Onlangs reed  ik met Herman Floors ( Van de Wesseler) over het terrein en hij kon mij vertellen waar het monument had gestaan. Hij vertelde dat het stond bij de stenen bank tussen de paviljoens Op den Berg en het Vadershuis (later De Wakel)  op de plek waar lange tijd ook de sporthal heeft gestaan.

Zijn vader werkte er haast een leven lang en Herman mocht wel eens mee als er een klusje was op en bij de boerderij De Dennenkamp.

Het monument is er neergezet met tekst om te laten weten wat er in een aantal jaren allemaal is gerealiseerd.

Dat het op ‘De Hei”allemaal lukte was vooral te danken aan de pioniers, die de opdracht: opbouwen, oprichten, steunen en schragen, van het vooralsnog denkbeeldige beeld, dat Rekkensche Inrichtingen zou gaan heten, uitvoerden.  Ze mogen nimmer in het vergeetboek raken,  zodat ze vermeld worden:

Hendrik Floors, Hendrik Jan Geesink, Gerard Boevink, Arend Jan Abbink, Gerrit Jan Abbink, Gerrit Floors ( vader van Herman), Hendrik Annevelink   en Hendrik Jan Stomps. ( blz 10 uit het boek van Johan E. ten Broeke)

Henny van Doorn . januari 2022