Hoofdmenu

Jong leven bij de Zandvang

Iedereen die de laatste dagen nog bij de zandvang is geweest heeft waarschijnlijk gezien dat er weer lammetjes geboren zijn bij de schapen.

 

 

 

 

 

 

schapen 2.pngSinds een aantal jaren ben ik samen met mijn bedrijf (schapen) bezig de noordzijde van de Berkel tussen Rekken en Oldenkotte in opdracht van het Waterschap Rijn en IJssel te onderhouden, eerst een stukje en steeds een stuk meer.

 

 

 

De plannen zijn nu zo uitgewerkt dat de er een raster van Rekken tot Oldenkotte komt met op bepaalde plekken klappoorten zodat het terrein toegankelijk blijft. Er komen een paar koeien te lopen en een of twee paarden. En een aantal malen per jaar ook de schapen

Het plan is dat de natuur op deze manier meer kansen krijgt, soms door bepaalde dingen te laten gebeuren en soms door bepaalde dingen te stimuleren zoals de nestkast voor een torenvalk die vandaag is geplaatst.

Deze week liep ik ’s avond nog een beetje rond op de zandvang te wachten op een ooi die aan het lammeren was, ik was gelijk een beetje aan het denken wat voor verhaal ik zou schrijven,  ik had jonge ganzen gezien, jonge meerkoeten een broedende fazant, jonge hazen en natuurlijk de lammetjes. Maar ook veel spinnen die een pakketje eitjes bij zich dragen.  En dat is dan alleen nog het jonge leven dat ik te zien kreeg.

schapen 3.pngIk nodig u uit om ’s avonds een keer bij de schapen en de lammetjes te gaan kijken, de lammetjes hebben dan hun speelmomenten en u ziet dan het plezier van het jonge leven.

 

 

 

Vragen of opmerkingen? Ik hoor ze graag.

Jimmy Kemink (O’Hara Rekken)