Hoofdmenu

75 jaar Plaggenmeijers

Folkloristische Dansgroep De Plaggenmeijers 75 jaar.

Vandaag (10-10-2020) is het precies 75 jaar geleden dat de folkloristische dansgroep “De Plaggenmeijers” werd opgericht. Vond de oprichtingsvergadering zo’n zes maanden na de Tweede Wereldoorlog plaats, de geplande viering van het 75-jarig jubileum valt midden in een wereldwijde epidemie. Een periode van geen samenkomsten, 1,5 meter afstand bewaren, mondkapjes, handen wassen en desinfecteren en nog vele andere maatregelen.
Heel jammer dat we daarom ons jubileum dit jaar niet kunnen vieren en alle activiteiten, zoals een dansfestival, een reünie van oud-leden met feestelijke middag en de presentatie van een jubileumboek over 75 jaar Plaggenmeijers verplaatst moeten worden naar 2021.

Het jubileumboek is in de eindfase, alle hoofdstukken zijn geschreven en geredigeerd. Het boek leert ons over de geschiedenis van Rekken, over de ontwikkeling van het dorp, maar vooral de ontwikkeling van de dans, muziek en kleding van onze Achterhoekse folklore. Het doel van De Plaggenmeijers is de folklore van rond 1900 te bewaren en ook uit te dragen.

Maar er wordt ook naar de toekomst gekeken. De Plaggenmeijers hebben recentelijk een begin gemaakt met meer dynamische optredens. Meer afwisseling met als doel een mooier optreden te verzorgen en het publiek beter te binden. De nieuwe vorm van optredens heeft hopelijk ook tot gevolg dat jongeren enthousiast worden en zich ook aansluiten bij De Plaggenmeijers. Misschien moeten we dan een lichte knipoog doen naar de Achterhoekse folklore. Hou de folklore levendig.

Hopelijk kunnen we in 2021 de draad weer oppakken en tot dan: Hol de bene d’r onder en de gang d’r in, maar vooral:  BLIJF GEZOND