Hoofdmenu

Zonnebloem Rekken op bezoek bij ambachtelijk vleesbedrijf de Hoeve

Afgelopen donderdag 26 oktober was de Zonnebloem Rekken te gast bij de ambachtelijke slagerij de Hoeve in Rekken. Ruim 45 personen werden verwelkomd door eigenaar en eigenaresse Tonny en Carolien Reinders, twee dochters en een medewerker.

Vlees of worst van de Hoeve…de winkels in Eibergen en Haaksbergen, veel van de aanwezigen op deze middag zijn er klant. Op feestjes blijkt het vlees of een complete maaltijd vaak van dit bedrijf afkomstig.

Wat er komt kijken bij de productie van het lekkere vlees…dat werd duidelijk op deze interessante middag. Van elk product is na te gaan van welke koe het komt en elk onderdeel van het verwerkingsproces wordt uitgevoerd in eigen beheer. Het transport van het vee, de inrichting van de stal en het voer voor de koeien, het rijpen van het vlees, de hygiëne in de werkruimtes, de kruiden in de worst…alles vanuit de gedachte:

Rust, ruimte, tijd en aandacht voor koe, product en personeel.

En op deze speciale middag:

gastvrijheid voor de Zonnebloemgasten en vrijwilligers! Het programma bestond uit de presentatie van een bedrijfsfilm, een rondleiding, pauze met smakelijke worsthapjes en tot slot de traktatie van een broodje beenham.

Bij vertrek was het ook nog druk bij de marktkraam.

De voorspelling kwam uit: een mooie gelegenheid om een Rekkens bedrijf van binnen en buiten te mogen bekijken!