Hoofdmenu

Zomer in Gelderland?

OPROEP!

Omroep Gelderland heeft ons, de Belangenvereniging Rekken, gevraagd of Rekken misschien mee wil doen aan “Zomer in Gelderland”. Wij zien echter, gezien de volle agenda, nu geen gelegenheid hieraan onze medewerking te verlenen. Maar misschien ziet u, met 9 andere personen, die gelegenheid wel.

Hieronder leest u informatie over Zomer in Gelderland. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met de redacteur van Zomer in Gelderland.

 

De redacteur van Zomer in Gelderland schreef ons:

Kennen jullie Zomer in Gelderland? We zijn voor Zomer in Gelderland op zoek naar plaatsen, dorpen, buurtschappen waar we komende zomer een dag langs willen komen met LIVE radio en TV.

Zomer in Gelderland is een project van Omroep Gelderland waarmee de omroep in de zomer door de provincie trekt. Elke (werk)dag wordt er vanuit een ander dorp radio en televisie gemaakt en staat dat dorp of stadje waar we zijn dus een dag centraal en in de schijnwerpers. Dit jaar wordt Zomer in Gelderland van 6 tot en met 24 augustus 2018 uitgezonden bij Omroep Gelderland.

Hoe werkt dat?

Elke plaats heeft een team van 10 personen. Dat team krijgt op de dag van de uitzending enkele opdrachten van ons die te maken hebben met de plaats. Door de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren kan het team maximaal 1000,- euro verdienen voor een lokaal goed doel dat door jullie zelf wordt uitgekozen. Die opdrachten hebben zoals gezegd te maken met het dorp. Er moet in elk geval een gedeelte van het decor gebouwd worden voor de uitzending, maar er zijn ook andere opdrachten, allemaal dus op de dag zelf. Veel dorpen vragen ons ook hoeveel tijd het in de voorbereiding kost. Dat ligt een beetje aan jezelf, maar de voorbereiding is vooral het zoeken van het team en het enthousiast maken van de mensen in je dorp. Hoe meer publiek, des te beter het is voor de uitzending en het levert je ook weer extra punten op. Vergunningen e.d. worden door ons geregeld. Ook zoeken we altijd in overleg met het dorp naar een geschikt plein waar de tv-uitzending gemaakt kan worden. We zoeken een plein, parkeerplaats of grasveld van ongeveer 20 bij 15 meter.

Zomer in Gelderland heeft dit jaar iets nieuws! We gaan alle dorpen vooraf al voorstellen. Vanaf 8 april wordt elke zondag een dorp aan de provincie gepresenteerd in een aflevering van een kwartier. Nog meer aandacht voor de plaatsen dus.

Op YouTube zijn alle uitzendingen van voorgaande jaren terug te vinden. Hierbij alvast 1 voorbeeld: De uitzending vanuit Geesteren in 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=1CufRSQQBfg

Meedoen aan Zomer in Gelderland is een mooie kans om het dorp op de kaart te zetten en vooral een feestelijke en vrolijke dag voor alle inwoners. Deelname is gratis. We vragen alleen de inzet van een paar fanatiekelingen die de rest van de plaats mee kunnen krijgen. Vaak uit verschillende verenigingen, ondernemingen of vriendengroepen. Ervaring leert dat hoe warmer het wordt, of te wel hoe dichter we naar de uitzending toe gaan, hoe meer het begint te leven. Het begint natuurlijk bij het team van 10 personen. Uiteraard staan jullie er niet alleen voor en ik zal jullie contactpersoon zijn tot aan de uitzending.

We zien de laatste jaren dat veel dorpen er een feestje aan vast knopen en dat zo’n dag echt leuk en goed is voor de samenhang in het dorp.

Voor vragen ben ik uiteraard bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

Judith Leussink
Redacteur Zomer in Gelderland

jleussink@gld.nl

+31 (0)6 – 44 98 96 34