Hoofdmenu

Whatsapp Buurtpreventie

Whatsapp Buurtpreventie in Rekken

26 april 2017

Op 29 maart j.l. hebben wij, de Belangenvereniging Rekken, Buurtpreventie in Rekken aan u gepresenteerd. U werd opgeroepen om mee te doen aan de Whatsapp Buurtpreventie.

 

 

 

 

 

Whatsapp Buurtpreventie is bedoeld om verdachte situaties te signaleren, te melden aan de politie en buurtbewoners en eventueel het plan van de verdachte te verstoren. Hiermee wordt criminaliteit tegen gegaan en de veiligheid in het dorp bevorderd

U heeft zich wellicht de afgelopen maand aangemeld om deel te nemen aan de Whatsapp Buurtpreventie.

Misschien overweegt u nog om zich aan te melden. Meer informatie kunt u dan vinden via deze link: https://info-rekken.nl/nieuws/buurtpreventie-rekken/

Wij willen u in dit bericht alvast een korte toelichting geven over de verdere voortgang.

Meerdere deelnemers aan de Whatsapp Buurtpreventie hebben zich ook beschikbaar gesteld als beheerder. De taak voor deze beheerders is het indelen van wijken en het opstarten van Whatsapp groepen. Daarnaast zullen zij het beheer en onderhoud verzorgen. Denk hierbij aan het naleven van spelregels en het waarborgen van de ‘SAAR-methodiek’ (Signaleren, Alarmeren, Appen en Reageren). Op 15 mei hebben wij een eerste bijeenkomst gepland staan met deze beheerders en dan dragen wij de aanmeldingen aan hen over.

Daarnaast hebben wij afgelopen week de wagenbuurten, de verenigingen en de school benadert om informatie over Whatsapp Buurtpreventie te verspreiden. Wij hopen dat hieruit nog meer aanmeldingen zullen volgen. Hiermee doen wij ook (nogmaals) een oproep aan u, om u aan te melden en om uw buurtgenoten bij dit initiatief te betrekken. Aanmelden kan per mail: info@info-rekken.nl.

We vertrouwen erop dat we u hiermee voldoende hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben, mail dan naar: info@info-rekken.nl.

 

Met vriendelijke groet,

De Belangenvereniging Rekken