Hoofdmenu

Stamgast (90!) toegezongen door Eetcafé Rekken

Datum: 02-05-2023 t/m 02-05-2023
Locatie: Den Hof aan de Lindevoort in Rekken

Vaste gast Eef Blufpand nodigde het Eetcafé-team uit voor haar 90ste verjaardag. En ze  wat doe je dan als het weer Eetcafé is?  Precies! Op verzoek de fraaie tekst van Ellen Nobbe nog een keer ten gehore brengen. Het paasdiner was weer smullen. Kakelen is geen kunst, lekker koken wel. Dát is het hele eiereneten.

Team Eetcafé Rekken zingt Eef Blufpand toe bij de viering van haar 90ste verjaardag op camping Den Borg.

V.l.n.r. Peter van de Vondervoort, Ellen Weijers-Nobbe, Jaqueline Knappstein, Chris Blaauboer, Henk Weijers, Alie Sieben-Kroon, Charon Winkelhorst, Wolf Volkmann en Hans Lasonder. (Marianne Blaauboer, Greet Bouwmeester, Maria Karnebeek, Martin Leusink en Marco Tuinstra ontbreken op deze foto).

 

De Goede Week staat in het christelijke geloof symbool voor het lijden en sterven van Jezus, maar ook voor herrijzenis. Het Eetcafé verbindt het thema ‘nieuw leven’ aan het paasdiner, gesymboliseerd door een ei. Daarbij draait niet om de vraag wat het is eerst is, de kip of het ei, maar wat ervan verwerkt is in de drie gangen die het diner telt. In het toetje zit zelfs een verrassings-ei.

Het voorgerecht is ‘Eiersalade met stokbroodje’. De eiersalade is fraai opgediend in een glaasje en wordt bekroond met haringkaviaar, sneetjes stokbrood en een snoeptomaatje. Ietwat machtig, maar heel lekker.

Daarna het hoofdgerecht waarin de Coq au Vin als échte Franse klassieker de show steelt. Coq au vin betekent eigenlijk kip in (rode, hier Merlot) wijn. Een feestelijk stoofpotje met malse kip. Liefst negen stukken vlees, dus dat vormt even puzzelen voor de zes smulpapen aan tafel. Lekker aangemaakte groene salade en aardappelen van het bedrijf Freek, Dinie en Maaike Markerink uit Eibergen completeren het geheel. Van het ras Bildtstar, een vrij vastkokende aardappel welke het Eetcafé in grote exemplaren mag betrekken. Dat is flink tijdbesparend bij het schillen voor liefst 45 gasten.

Het nagerecht is het Italiaanse toetje tiramisu. De lange vingers zijn volgens de kok gedoopt in Licor 43, een zoete Spaanse likeur met een duidelijke vanillesmaak. In elke schaal op tafel is een wit paaseitje gestopt en de vinder krijgt een gratis koffie/thee na. Een lekker en machtig toetje. Mogelijk ook door de bonus, wordt bij veel tafels de schaal helemaal leeg gegeten.

De hele entourage en kookkunst was weer top. Kip én ei werden op een speelse en lekkere manier geserveerd. Als er maar geen windei in het toetje zit, zei een gast nog.  Nee, in Rekken geen Groenlose of Hengelose wind. Daar zeggen ze nuchter: ‘Al ’t gekakel dut ’t um neet, de hoofdzaak is da-w eier zeet. ‘

Het volgend diner is op dinsdag 2 mei in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com.  (PvdV)