Hoofdmenu

Rekkenaren, jong en oud, vieren de vrijheid aan tafel

Aanmelden voor Vrijheidsmaaltijd Rekken vóór zaterdag 16 april

Eetcafé Rekken en Jeugdclub Rekken hebben de handen ineen geslagen voor de organisatie van een Vrijheidsmaaltijd op donderdag 5 mei. Het idee achter dit verbroederende initiatief komt van het Landelijke Comité 4 en 5 mei. De opbrengst gaat naar Giro 555, Samen in actie voor Oekraïne.

Oorlog
Het thema ‘vrijheid’ is actueler dan ooit vanwege de oorlog in Oekraïne. Dat is ook de reden dat de twee Rekkense clubs zich met zoveel enthousiasme achter dit landelijke initiatief scharen. Eetcafé Rekken serveert elke eerste dinsdag van de maand voedzame en smakelijke maaltijden aan inwoners van het dorp, of zij die binding daarmee hebben, in dorpshuis Den Hof. Terwijl Jeugdclub Rekken een keer per maand een activiteit voor kinderen in de overgangsjaren van basisschool naar middelbare school verzorgt.

Eetcafé en jeugdclub hopen door samen iets dergelijks te organiseren dat verschillende generaties in gesprek komen over het thema vrijheid en tegelijkertijd een gezellig samenzijn ervaren.

De maaltijd wordt geserveerd bij Loonbedrijf Winkelhorst aan de Rekkense Binnenweg 22a. Vanaf 17.30 uur is de inloop en om 18.00 uur gaan de gasten aan tafel. De koks zorgen voor een vegetarische maaltijdsoep en een alternatief met ballen. Daarnaast zijn er verschillende soorten brood met smakelijke smeersels.

Het Landelijke Comité 4 en 5 mei stelt speciale vrijheidsglazen ter beschikking aan organisatoren van Vrijheidsmaaltijden. Gasten drinken die avond uit zo’n glas en ze mogen dit glas na afloop mee naar huis nemen.

De Rekkense organisatie heeft plek voor maximaal 200 mensen. Ze kunnen zich aanmelden door voor 16 april contact op te nemen met Alie Sieben via tel. 431656 of mail: aliesieben@hotmail.com. De kosten bedragen 10 euro p.p. Kinderen van de jeugdclubleeftijd en jonger betalen 5 euro. Betaling contant in de zaal. Iedereen krijgt 2 consumptiebonnen. Voor extra drankjes moeten mensen bijbetalen.

 

Foto:

Zo zal het er ongeveer uit gaan zien: vele tientallen mensen samen aan de dis tijdens de Vrijheidsmaaltijd in Rekken. Deze foto is gemaakt bij een eerdere editie elders in den lande.
Foto: Tom Hilleges (2)