Hoofdmenu

Poot aan spelen om stamppotten heet te serveren

Eetcafé Rekken nodigt regelmatig sponsoren uit om een hapje mee te eten. De dag na Nieuwjaar zijn Freek en Dinie Markerink uit Eibergen te gast, leveranciers van heerlijke aardappelen. Niet helemaal toevallig dus dat de koks uitpakken met liefst twee klassieke stamppotten. Werk aan de winkel, eerst bij het jassen van aardappels voor zo’n vijftig eters, en daarna bij het stampen.

Maar eerst luidde Marianne Blaauboer namens de kookbrigade met een aantal stichtelijke denkbeelden het nieuwe jaar 2024 in. Daarna werd het glas geheven met een drankje ‘van het huis’. Zo wordt niemand op extra kosten gejaagd bij het toosten op eigen of andermans gezondheid. Ook dit keer weer een aantal nieuwe gezichten, liefst vijf!

Het menu start met een romige mosterdsoep, met preideeltjes. Tweemaal het opscheppen waard. Het hoofdgerecht bestaat uit hutspot en zuurkoolstamppot met spekjes Beiden zijn heerlijk smeuiig, op smaak en lekker heet van temperatuur. Zo hoort het. De rookworst en zeker de Casseler Necke zijn sappig en mals, maar de laatste is voor de schrijver te zoutig. Op zich niet vreemd, want deze nek van het varken wordt gepekeld en gerookt. In Duitsland een populair gerecht in de wintermaanden, omdat het veel warmte en energie geeft. Het diner sluit af met een vlaflip met mispelgelei en een kniepertje, gebakken door JEUGDCLUB Rekken. De verkoop opbrengst schenkt men aan het Fonds voor Epilepsie onderzoek.

De keukenbrigade dat de gasten in de watten legt bestaat deze avond uit Alie, Betsie, Chris, Ellen, Greet, Henk, Jaqueline, Marianne, Martin, Peter, Truus en Wolf.

Op dinsdag 6 februari 2024 is in Den Hof het 50ste diner sinds de start van Eetcafé Rekken in 2018. Inloop vanaf 17.30uur, maaltijd om 18.00 uur. Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com  kunt u een dinerbon bestellen. (PvdV)

(hulp)-koks Wolf Volkmann en Chris Blaauboer

druk in de weer met aardappelen stampen