Hoofdmenu

Panna cotta in Eetcafé Rekken

Je kunt er je kookwekker intussen op gelijk zetten: elk eerste dinsdag van de maand legt het koksgilde (nu Chris, Wolf, Henk, Ellen, Jaqueline en Charon) hun gasten in de watten. Aan fraai gedekte tafels en voor ieder een keurig menu-tje.

 

Dinsdag 4 september was de zoveelste hittedag in de nu al historisch warme zomer 2018. Dit weerhield een kleine dertig man/vrouw niet om in Den Hof aan te schuiven.  Hoewel er een groot aantal vaste  gasten zijn, komen er toch elke keer weer nieuwkomers bij. Fijn, want Eetcafé Rekken is bedoeld om een ‘lekker en voedzaam’ ontmoetingsmoment te zijn.

 

De aftrap met ‘rode bieten carpaccio’ was meteen een voltreffer. “Het moet niet gekker worden”, zei een gast naast me terwijl hij dit gerecht smikkelend en met pretoogjes verorberde. Het hoofdgerecht was bekendere kost: schnitzel met groentesaus, gebakken aardappelen, broccoli en appelmoes.   Bij  de afsluiting van het drie-gangen-menu hapte hij weer naar adem: panna cotta met pruimen-compote. Het gezegde “Wat ne boer neet kent, dat vret e neet”,  ging deze middag niet op. Dat was wel het geval met de panna cotta. een Italiaans nagerecht om je vingers bij af te likken.

 

Het eerstvolgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 2 oktober. Er wordt dan in Den Hof weer een maaltijd geserveerd, maar nu voor het eerst  ’s avonds. Aanvang 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden voor zaterdag 29 september via de intekenlijst in Den Hof of bellen naar Alie Sieben: 0545 – 431656 of mailen: aliesieben@hotmail.com  (PvdV)