Hoofdmenu

LAATSTE CONCERT STICHTING ORGELCONCERTEN REKKEN

Datum: 26-06-2022 t/m 26-06-2022
Locatie: Antoniuskerk

Orgel en slagwerk in Antoniuskerk Rekken

Op zondag 26 juni 2022 treden organist Gijs van Schoonhoven en Folkert Buis, slagwerk, op in het laatste concert dat georganiseerd is door de Stichting Orgelconcerten Rekken. Het concert vindt plaats in de Antoniuskerk aan de Lindevoort en begint om 14.30 u. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld.

Het programma is zeer gevarieerd: van o.a. Buxtehude via Bach, Gershwin en Kosma naar Lennon-McCartney. Beide musici zullen zowel solistisch als gezamenlijk composities ten gehore brengen, ook een improvisatie met beide instrumenten staat op het programma.

De Stichting Orgelconcerten Rekken werd opgericht na de restauratie van het monumentale Van Damorgel in 1999. Uitgangspunten voor de concerten waren o.m. een kwalitatief hoog niveau, educatie, een laagdrempelige toegang en een ongedwongen sfeer. Gijs van Schoonhoven, de “vaste”organist, heeft bij de verwezenlijking daarvan een grote rol gespeeld.

De veranderingen in de maatschappij van de laatste jaren hebben ook Rekken niet onberoerd gelaten: de Antoniuskerk wordt niet meer uitsluitend als kerk gebruikt maar heeft een brede maatschappelijk-culturele functie gekregen. Daarbij is een commissie in het leven geroepen die een scala aan activiteiten organiseert en begeleidt. Aan genoemde commissie heeft het bestuur van de Stichting Orgelconcerten Rekken inmiddels zijn activiteiten overgedragen.