Hoofdmenu

Kok Marco: “Dit Eetcafé-menu proeft heel Sinterklazig”

Nu Sint weer in Spanje zit, is de goedheiligman oud nieuws. Toch was het pakjesavonddiner 2023 te mooi om niet terug te blikken. Zo’n beetje alles klopte, teveel om op te noemen. Toch doen we een poging.  Marijke Karnebeek vertolkte een fraaie hulpPiet, het menu was op rijm en op elke gast lag een gehaakt kadootje te wachten.

Te beginnen met die laatste blikvanger: een gehaakt kleurige zakje met daarin (chocolade) muntgeld. Elke gast kreeg dit presentje om zijn of haar pensioen wat op te vullen. Lady-speaker Marianne Blaauboer gaf de naam van de schepster niet prijs. Maar bijna iedereen wist: met de titel ‘oudste deelnemer’ kon alleen Co Knappstein (92) aan de haal gaan. Zij sloeg vanaf midden zomer aan het haken, speciaal voor deze pakjesavond.

Het Eetcafé kookt vandaag, speciaal voor u, een lekker SINTERKLAASMENU. Eerst een soepje met veel prei, een goed begin zo dachten wij. Afgewerkt met ietsje tijm, dat is een deel van het geheim.

Daarna rundvlees met pepernoten (wat zijn die koks voor idioten…???). Ook met appelstroop en oud bruin bier; straks gaan we samen aan de zwierJ. In het toetje zit chocola. Dat wordt gecombineerd met vla, met koffie en met speculaas (hopelijk vindt u dat niet dwaas).  Als dit menu u kon bekoren, laat het ons dan straks maar horen! Via Sint kreeg uw verslaggever bericht, dat Pieterbaas Ellen de maakster was van dit fraaie menugedicht.

 

Het team was weer op oorlogssterkte, dus iedereen kwam aan de bak. Roetveeg-Piet Marijke beloonde zowel de gasten als de voltallig kookploeg zijnde Alie, Betsie, Charon, Chris, Ellen, Greet, Henk, Jaqueline, Marco, Marianne, Martin, Peter, Truus en Wolf, met een presentje. Onder dankbaar applaus, want alles was op deze pakjesavond tiptop in orde.

 

Het volgend diner is op dinsdag 2 januari 2024 in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com  kunt u een dinerbon bestellen.  (PvdV)