Hoofdmenu

‘Knooien met etten’ bij Eetcafé Rekken

Datum: 04-04-2023 t/m 04-04-2023
Locatie: Den Hof aan de Lindevoort in Rekken

‘Als gij niet opnieuw wordt als kleine kinderen, zult gij het Rijk der hemelen zeker niet binnengaan.’ (Matteüs 18, 2-4) De betekenis is nederig kunnen zijn of kleine dingen liefdevol doen. Wie bij het maart-diner sommige gasten in de heerlijke groentesoep zag vissen om met lettervermicelli drie maal woordwaarde te scrabbelen, zou op de eerste zin uitgekomen kunnen zijn. Op het toetje na was het weer een hemels diner.

Dat de organisatoren van het Eetcafé op de kleinste details letten om het hun gasten maandelijks naar de zin te maken, is al jaren bekend. Nu was er bijvoorbeeld weer een andere tafelschikking. Bezoekers zitten in Den Hof het liefst in een hoek of langs de wanden, reden om de tafel in het midden weg te halen. Dat blijkt ook voor de bediening een vooruitgang, want meer ruimte.

De starter was een rijk gevulde Hollandse groentesoep met balletjes. De leverancier van die biologisch geteelde groente, Piet Schagen van De Dennenkamp, was er zelfs voor aangeschoven. De Eetcafé-koks hadden lettervermicellli aan de soep toegevoegd en Marianne Blaauboer loofde een drankje uit voor diegenen die het langste woord konden leggen. Niet iedereen durfde het kind in zichzelf aan te spreken, maar Nel Kaffa en Bennie Peek wel. Zij eindigden glansrijk ex aequo op de 1e plek. Ondanks dat ‘knooien met etten’ werd er van deze soep gesmuld.

►Letter-vermicelli-winnaars

Nel Kaffa en Bennie Peek proosten

 

Het hoofdgerecht bestond uit gehaktbrood, rode kool met appelmoes en gestampte aardappelen. Man, man, wat is dat gehaktbrood, omwikkeld met wat spek, mirakels lekker. Nooit eerder op, sommige tafelgenoten al wel. En dan de appelmoes van Jaqueline. Met bruine suiker afgemaakt en twee soorten appels had het een aanzien en smulwaarde van een toetje. Kortom, we deden er ons tegoed aan.

En dan het toetje, het meest besproken gerecht van het diner. Fantastisch opgediend, goed gemaakt, maar …. de rijstpap met chocolade en amandelen lag velen zwaar op de maag. Een mooi maatstaf is de vraag: is er nog wat over? Dit keer dus wel. Veel bezoekers eten geen drie gangen bij een warme maaltijd, dus een toetje wat licht verteerbaar is, heeft de voorkeur. Alles bij elkaar weer volle bak bij een sfeervol en vooral lekker diner.

Het volgend diner is op dinsdag 4 april in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com.  (PvdV)