Hoofdmenu

Jaargang 5 en nieuwe gerechten bij Eetcafé Rekken

In juni 2018 was de aftrap van het Rekkense burgerinitiatief om elke eerste dinsdag van de maand een diner te serveren voor inwoners van Rekken of die daar een binding mee hebben. Met succes, want met het juni-menu is het Eetcafé op weg naar een lustrum.

Marianne Blaauboer heeft dit keer weinig te melden. Toch had ze best nog even terug mogen komen op het succes van de Vrijheidsmaaltijd, afgelopen 5 mei bij Loonbedrijf Winkelhorst. De prachtige entourage, met maar liefst honderdtwintig mensen, zorgde voor veel sfeer. Een minpunt was dat de soep weinig vullend was. “Lawaaisoep”, zou mijn schoonvader zeggen, omdat je de lepel direct op bodem van het bord kan laten vallen. Maar dit gezegd hebbend: ’t was een voor herhaling vatbaar mooi initiatief samen met Jeugdclub Rekken. De soep was volgens een landelijke recept, dus daar wordt in 2023 vast een Rekkense mouw aangepast. Een bezoekster van voor de oorlog nam het met een knipoog luchtig op: “Precies in de prik. Het eten was zoals in de oorlog… karig!”

Dat is bij diner nr.30 wel even anders. De starter is een puike maissoep. Een nieuwtje uit de koker van Ellen en Henk Weijers. De maissoep, met ui, knoflook, paprika en bieslook met gepureerde mais, smaakt naar meer. Reden dat na afloop om het recept gevraagd werd.  Het hoofdgerecht bestaat uit asperges met nieuwe aardappelen met ham en ei. Met een roomboter sausje om je vingers bij af te likken. Maar dat doen goed opgevoede Rekkenaren niet gauw in het openbaar. Smullen dus! Tot slot een rabarbervariatie, gebonden met griesmeel en gemengd met eierdooiers. Een onbekend lekkere en niet alledaagse traktatie. Ofschoon er stijfgeklopte eiwitten luchtig doorheen geschept zijn, is het een toch wat op de maag liggende variatie.

De kookploeg is vanavond niet geheel compleet, maar Alie, Chris, Hans, Jaqueline, Marco, Maria, Marianne, Wolf en Martin kwijten zich van hun taak. 32 Rekkenaren bijten met een paar nieuwkomers het spits af voor Jaargang 5 en leren elkaar beter kennen. U een volgende keer ook?

Het volgend diner is op dinsdag 5 juli in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com.  (PvdV)