Hoofdmenu

Hoe maat te houden bij Eetcafé Rekken

Je kunt je tonnetje rond eten als je niet gewend bent aan dagelijks een drie-gangenmenu. Want dat is bij Eetcafé Rekken het geval. Een voor-, hoofd én nagerecht, het zou niet moeten mogen, zoveel lekkers. Gelukkig heeft alles een eind, behalve een worst, die heeft er twee.

Bij alles word je aan tafel bediend, maar bij het hoofdgerecht mag je zelf opscheppen. Eén van de ongeschreven regels bij Eetcafé Rekken is, dat je je bordje leegeet. De oudste gast, de 91-jarige Co Knappstein ziet dat zo: “Bij ons thuis aan tafel in een gezin van 12 kinderen, schepte moeder meestal op. Als zij je bediende, vond ze het niet erg als je wat liet liggen.  Als kind mocht je ook zelf opscheppen, maar dan moest je die portie ook helemaal opeten. Zo leerde ik zelf al vroeg maat te houden”.

Tonnetje rond’

Praatjes vullen geen gaatjes, opscheppen dus. Het voorgerecht is tomatensoep. Goed heet, romig van smaak, met een toefje verse basilicum helemaal af. Liefhebbers voegen nog wat kaasstrooisel toe. Het hoofdgerecht bestaat een flinke gekruide saucijs, kruimig gekookte aardappelen met een smakelijke jus, sperziebonen met spekjes en rucolasalade. Een gerecht oorspronkelijk uit de Middellandse Zeegebied, met een hoog vitamine-C gehalte. Een enkeling vocht met de rucola, die soms in de keel bleef hangen. Het nagerecht was een appelcompote van onbespoten appels, waarop een dot kaneelijs met slagroom. Machtig, veel en lekker. Uitbuiken!

Marianne Blaauboer zei te genieten van de plezierige drukte aan de tafels. “Je moet haast inbreken op de gesprekken om te kunnen bedienen.” Een mooiere illustratie dat ‘Samen Eten Verbindt’, vindt je niet. In de rij van leveranciers werd Markerink geprezen wegens de –  vaak gratis – levering van aardappelen en voormalig kookteamlid Hans Lasonder. Hij bezorgde uit eigen tuin de rucola. Wat het diner van augustus 2023 betreft: het recept van de kipsalade met mango van Ellen & Henk Weijers bleek een ware voltreffer.

Wie hielpen er allemaal mee op deze bloedhete nazomeravond?  De ietwat vernieuwde ploeg in alfabetische volgorde: Chris en Mariannne Blaauboer, Truus Griesen, Betsie van Kemenade, Jaqueline Knappstein, Martin Leusink, Alie Sieben, Wolf Volkmann, Ellen & Henk Weijers, Charon Winkelhorst.

 

Het volgende diner is op dinsdag 3 oktober in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com.  (PvdV)