Hoofdmenu

“Het huis van de natuur”

In overleg met de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf heeft Rijksbouwmeester Floris Alkemade voorgesteld om bij de voormalige kliniek Oldenkotte in Rekken ruimte te bieden aan een unieke ontwikkeling: ‘Het huis van de natuur’. Op 24 september 2019 presenteerde Alkemade zijn advies aan inwoners van Rekken, de gemeenteraad en andere geïnteresseerden.

 

 

 

 

 

 

 

Het is inmiddels 5 jaar geleden dat kliniek Oldenkotte leeg kwam te staan

Sinds die tijd zijn er diverse initiatieven geweest, maar het is tot op heden niet gelukt om het pand een passende nieuwe invulling te geven. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het pand en hoopt met de plannen van de Rijksbouwmeester marktpartijen te interesseren voor de voormalige kliniek en de bijbehorende terreinen.

Binnenkort start het Rijksvastgoedbedrijf met een markconsultatie

Om zo te kijken of er een nieuwe eigenaar of een combinatie van partijen gevonden kan worden. Een transformatie waarbij een gebouw wordt teruggeven aan de natuur vond, voor zover bekend, nog niet eerder in Nederland plaats. Voor het Rijksvastgoedbedrijf is dit daarom een uniek project en het is benoemd tot ambassadeursproject.

 

Heeft u een idee voor de locatie? Er liggen ideeënkaarten bij Den Hof. Hiermee kunt u uw idee insturen naar het Rijksvastgoedbedrijf.

 

Wilt u liever uw idee via de Belangenvereniging indienen of van gedachten wisselen, lees dan ook het artikel via deze link: Uw idee over de toekomst van de TBS kliniek?