Hoofdmenu

Haaksbergen Toont Talent in de etalage

Datum: 01-05-2024 t/m 02-06-2024
Locatie: overal in Haaksbergen

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

 

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van Haaksbergse cultuurmakers en middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen.

 

Er is goed gekeken naar een juist match tussen de deelnemende kunstenaars en ondernemers, want de aangeboden kunst is divers: olieverf, aquarel, metaalkunst en keramiek, glas, groot en klein en niet te vergeten kunst van de leerlingen van Het Assink Lyceum. Die diversiteit moest natuurlijk wel passen in de geboden etalageruimte.

 

Op 1 mei om 10 uur wordt het feestelijke startsein gegeven bij modewinkel Chantino, op de Markt 1 in Haaksbergen door cultuurmakelaar Eléon de Haas en Wethouder Niemans. De expositie wordt tijdens het meispektakel op 31 mei en 1 en 2 juni afgesloten.

 

Een flyer van de wandelroute is verkrijgbaar bij alle deelnemende ondernemers, in de publiekshal van het Gemeentehuis, bij het Toeristisch informatiepunt in de Kappen maar ook op de websites van Art4More en Haaksbergen Natuurlijk. In elke Kunstetalage staat een QR code, door de code te scannen haal je de informatie op van de desbetreffende kunstenaar en ondernemer.