Hoofdmenu

Gratis warmtefoto van uw huis

Heeft u interesse in een GRATIS warmtefoto van uw huis?

AGEM biedt huishoudens een GRATIS warmtefoto van het huis aan, om zo een beter inzicht te krijgen waar warmteverlies optreed.
Wij van de belangenvereniging Rekken hebben bij AGEM een buurt project gestart zodat u zich kun aanmelden en AGEM een planning kan maken.

UPDATE: De aanmeldperiode is verlengd t/m 31-01-2021!

Deze actie is voor iedereen in Rekken, met een koopwoning!

Belangrijk: Er worden alleen vanaf de straatkant foto’s gemaakt!
De fotograaf komt niet in uw achtertuin!
U krijgt dus afhankelijk van het type woning een aantal foto’s. Bij een rijtjes woning minder dan bij een vrijstaand huis.

Hier heeft u eerst de informatie van: Hoe, Wat en Waarom.

Met warmtefoto’s jouw warmteverlies in beeld.

Het wordt weer kouder buiten en we zetten de verwarming steeds vaker aan. Deze warmte wil je natuurlijk zo lang mogelijk in je woning vasthouden, maar vaak gaat een groot deel van de warmte verloren door slechte isolatie, naden en kieren. Dit warmteverlies zorgt ervoor dat er meer gestookt moet worden, wat vervolgens leidt tot hogere energiekosten.

Via warmtefoto’s kun je zien waar een huis warmte verliest en waar het eventueel zinvol is om extra maatregelen te nemen en zo geld te besparen. Agem Energieloket biedt gratis de mogelijkheid aan Achterhoekse buurten en dorpen om gezamenlijke warmtefoto acties op te zetten. De gehele actie wordt volgens RIVM-richtlijnen georganiseerd.

Agem Energieloket is op zoek naar bewoners die in hun buurt of dorp samen met hen een warmtefoto actie willen organiseren. Ze bieden een training aan waarin een camerateam van bewoners zelf leert een warmtefotocamera te bedienen en hoe deze warmtefoto’s af te lezen zijn. Ook helpen ze de actie breed op te zetten in jouw buurt.

Na de actie zal er een terugkoppeling zijn zodat je precies weet waar jij op kunt besparen. Ook kan er tijdens deze terugkoppeling worden gekeken naar de mogelijke vervolgstappen, zoals bijvoorbeeld het collectief inkopen van isolatie voor de woningen.

Krijg inzicht met een warmtefoto.

Het wordt weer kouder buiten en we zetten de verwarming steeds vaker aan. Deze warmte wil je natuurlijk zo lang mogelijk in je woning vasthouden, maar vaak gaat een groot deel van de warmte verloren door slechte isolatie, naden en kieren. Dit warmteverlies zorgt ervoor dat er meer gestookt moet worden, wat vervolgens leidt tot hogere energiekosten.

Waarom een warmtefoto laten maken?

Via warmtefoto’s kun je zien waar een huis warmte verliest en waar het eventueel zinvol is om extra maatregelen te nemen en zo geld te besparen. Agem Energieloket biedt jou nu de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een warmtefoto actie. Selecteer hieronder jouw gemeente en krijg inzicht in de mogelijkheden.

Wat kun je zien op een warmtefoto?

Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord:

 • Ontbrekende isolatie;
 • Natte of uitgezakte isolatie;
 • Koudebruggen (in de isolatie);
 • Kieren, naden en gaten (nauwkeuriger in combinatie met een blowerdoortest);
 • Luchtdichtheid van de woning (alleen in combinatie met een blowerdoortest);
 • Bouwgebreken;
 • Onjuiste detaillering;
 • Lekkages.

Tips voor foto’s.

 • Laat de warmtefoto uitvoeren en interpreteren door een ervaren energiespecialist. Die weet onder meer hoe je moet corrigeren voor verschillende eigenschappen van bouwmaterialen.
 • Op een warmtescan kan je zien of op plaatsen isolatie ontbreekt, of er naden en kieren zijn en of er koudebruggen zijn.
 • Als je een warmtebeeld laat maken, kan je het beste ventilatieroosters sluiten, de gordijnen openen en het hele huis 24 uur voorafgaand aan de scan op kamertemperatuur verwarmen zodat warmtelekken goed zichtbaar zijn op de warmtescan.
 • Door in buurt of straat gezamenlijk aan de slag te gaan met warmtefoto’s kun je het warmtebeeld van jouw huis vergelijken met dat van je buurman, als precies bekend is welke isolatie in het huis van de buren aanwezig is.

 

Meld uw huishouden aan voor 31-01-2021!

U kunt zich aanmelden via dit formulier van AGEM: Aanmelden voor een warmtefoto – Agem

Vul in dat formulier uw gegevens in en selecteer buurtproject: Rekken

 

 

 

 

 

 

 

Op ons YouTube kanaal hebben wij ook een kleine informatie video!