Hoofdmenu

Glasvezel in het buitengebied van Berkelland!

Glasvezel in het buitengebied van Berkelland! Dus ook in Rekken wellicht?

Wie zou dit nu niet willen, een glasvezelaansluiting om op die wijze sneller en beter van internet, telefonie en televisie te kunnen genieten. Maar ook naar de toekomst voor zorg, vrienden en kennissen op afstand bereikbaar te kunnen blijven. Sterker nog geen goede internetsnelheid of verbinding kan voor de woningwaarde of bedrijven in het buiten gebied grote gevolgen hebben.

Dinsdagavond 23 september 2014 zijn wij als belangenvereniging bijgepraat door de Gemeente Berkelland inzake het glasvezeltraject in het buitengebied. De gemeente Berkelland heeft hier inmiddels een projectleider voor aangesteld en is bezig om de businesscase in beeld te krijgen. Met andere woorden wat gaat een glasvezelaansluiting per huishouden kosten. De gemeente faciliteert dit traject en helpt bij de communicatie echter de vraagbundeling moeten wij als inwoners van Rekken zelf gaan doen.

Op dit moment gaat de gemeente ervan uit dat over het hele buitengebied van Berkelland tussen de 60% tot 65% van de inwoners daar aan mee moeten doen om tot aanleg over te kunnen gaan.

Aan het einde van dit jaar zullen we weer uitgenodigd worden en zal duidelijk zijn wat de kosten voor een glasvezelaansluiting zullen zijn. En wanneer en hoe we de vraagbundeling gaan oppakken met alle andere belangenbehartigers en inwoners van het buitengebied Gemeente Berkelland. Maar ook zal duidelijk zijn wanneer er met de aanleg begonnen zou kunnen worden als de 60%  tot 65% is gehaald.

Voor de leefbaarheid van het buitengebied een goede ontwikkeling waarbij we samen de schouders eronder moeten gaan zetten om daadwerkelijk het glasvezelnetwerk aangelegd te krijgen.