Hoofdmenu

GASTKOK BIJ HET EETCAFE

Op 1 november was het zover. Bennie Peek, een vaste bezoeker van het eetcafé, was onze gastkok.

Hij had al enige maanden geleden aangegeven dat hij een lekker recept had voor het eetcafé. Dat hij goed kan koken, hadden we al van meerdere kanten gehoord. Dit recept pastte meer bij wat lagere temperaturen dan hoog zomer, dus nu was het dan zover, ondanks de warme wind uit het zuiden die begin november nog steeds dagen gaf van meer dan 15 graden.

Die dinsdagochtend om 10.00 uur stonden Marco, Wolf en Chris al klaar om aan te vangen met snijden en hakken van alle groenten onder toezicht van Bennie. Hij hielp zelf ook van harte mee.

Het vuur werd opgestookt en de 1e ingrediënten gingen in de pannen.

In de loop van een paar uur uur was de goulashsoep klaar en kon nog lekker natrekken tot die avond de gasten zouden komen.

Om half 6 is de inloop en de meeste gasten zijn al om kwart voor 6 aanwezig om onder het genot van een drankje even bij te praten. Klokslag 6 uur vangt de maaltijd aan, na een inleidend praatje van Marianne.

Het voorgerecht, bedacht door Charon, bestond uit gemarineerde champignons met bressaola. Alles ging op en het werd dus gewaardeerd. Een frisse start vooraf en daarna de gevulde goulashsoep met Turks brood erbij om de restjes van je bord mee op te nemen. Er bleef erg weinig soep over.

Het toetje was ook weer herfstachtig. Appeltiramisu. Ook nu gingen alle schalen bijna leeg.

Na afloop was er een groot applaus voor Bennie en tevens de oproep aan andere gasten om hun favoriete recept te delen met de kookploeg van het eetcafe. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom bij deze groep.

Er wordt om 4 uur gestart met tafels klaarzetten en dekken en de verdere voorbereiding van de maaltijd door Maria, Jaqueline, Greet, Charon, Marianne, Ellen, Henk,Marco, Hans, Chris en Wolf.

Om half 5 komt Alie voor inschrijving en het afrekenen van de gasten. Om ongeveer 6 uur komt Martin ons versterken en begint al aan de afwas.

Al met al inmiddels een geoliede machine, die het nog lang zo wil doen.

 

Het volgende Eetcafe is op 6 december. Aanmelden kan bij Alie Sieben. Het is al bijna vol, maar u komt evt. op de wachtlijst en zowiezo de volgende maand aan de beurt.