Hoofdmenu

Eetgroep Rekken smullend van start

Dinsdag 5 juni  was in dorpshuis Den Hof voor 25 Rekkenaren feestelijk gedekt. Met applaus na voor de koks Maria, Chris, Charon, Marco en Jacqueline voor het lekkere ‘verbindende’ eten.

 

 

Er klonk al applaus vóór de deelnemers een hap namen. Belangenvereniging Rekken liet gastvrouw Marianne Blaauboer weten vier flessen wijn te schenken, blij als deze was met de aftrap van dit Rekkense burgerinitiatief. De deelnemers stelden deze geste zeer op prijs. Drie tafels waren feestelijk gedekt met mooie borden van Den Hof, bijpassende kleurige placemats en vaasjes verse bloemen.

Na inschenken van de BV Rekken-wijn was het smullen geblazen. Het driegangenmenu startte met een heldere, beetgare groentesoep.  Lekker, maar een tweede portie leek gaste Wiep toch teveel met het oog op wat komen ging. Het hoofdgerecht was rollade, gekookte aardappelen met een toefje bieslook, bloemkool met bechamel-kaassaus en een heerlijke zoet-zure komkommer-salade.  Het toetje was Griekse yoghurt met een aardbei-rabarbersaus, die diverse keren werd bijbesteld.

Eten is meer dan smikkelen, het gaat ook kennismaken met onbekende gasten en ervaringen uitwisselen. Het onwennige ‘waar gaan ik zitten’ was snel voorbij omdat iedereen wel iemand kende.  De tafelgesprekken kwamen op gang, er was zelfs een Gronings versje te horen. De stoelkeuze was vrij en het koksgilde at na het uitserveren gewoon mee.  Hilariteit toen kok Chris voor aanvang een moment stilte vroeg, terwijl zijn Marianne dat buiten hem om al een keer gedaan had. Eén gedachte, twee uitvoeringen, het tekende de bezieling waarmee de organisatie zich voor de gasten het vuur uit de sloffen liep.

Voor veel avond-eters was ’s middags warm eten even wennen, maar als de sfeer en de kwaliteit van het eten op dit niveau blijft, gaat ‘Eten verbindt’ van Eetgroep Rekken vast een blijvertje worden.  Vanaf oktober wordt er vier keer een avond-diner uitgeprobeerd. Gast Gerard maakte enkele deelnemers al lekker met zijn suggestie voor het toetje van volgende keer, ‘Herrencrème’. Gek maar waar, meteen na het diner hadden we het wéér over eten! Het verbaasde dan ook niet dat sommigen zich meteen opgaven voor de volgende keer, dinsdag 3 juli om 12.30 uur, kosten € 7,50.  25 Rekkenaren beten het spits af en leerden elkaar beter kennen. U een volgende keer ook?  (PvdV)