Hoofdmenu

Eetcafé Rekken staat als een huis

In de jaren ’80 verkondigde een pizzabakker in een tv-reclame: “Het begint allemaal bij die bodem!” Dat weten ze bij Eetcafé Rekken ook, want na bijna een jaar staat het fundament van de organisatie ‘als een huis’. Als verrassing kregen de eigen koks vrijaf en mochten de pizzabakkers van Pizzatrain aantonen dat ook zij de keuken beheersen.

 

In haar voorafpraatje haastte Marianne Blaauboer zich toe te lichten dat de naakte man bij de ingang van Den Hof niet het nieuwe beeldmerk van Eetcafé Rekken is, maar het uithangbord van het Needse bedrijf Pizzatrain. De manshoge foto toont het monumentale standbeeld van de bijbelse figuur David en is gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Michelangelo. Deze avond waren Rob Stevens en René van Ark van Pizzatrain de kunstenaars. Beiden genoten hun pizza-opleiding In Londen bij de Siciliaan Francesco Santocano, en namen twee keer deel aan het WK pizzabakken in Rome.  Praatjes vullen geen gaatjes, wat schafte de pot?

 

Het diner startte met een licht gebonden Italiaanse uiensoep, afgeblust met wijn Pinot Grigio en runderfond. Ik kreeg voor mezelf niet duidelijk wat nu het verschil is met een Franse uiensoep. Vaak zit dat in de toegevoegde kruiden. De garnering bestond uit ronde stukjes brood met gesmolten jong belegen kaas. Daarna was er een wisselende keuze tussen een punt pizza of paddenstoelenpasta met parmezaanse kaas Deze vondst was noodzakelijk omdat niet meteen 50 hele pizza’s uit de speciale oven getoverd konden worden. Het was flink aanpoten dus. Hun oven kan tot 450 graden celsius, Pizzatrain bakt de pizza’s op 350 graden.   Nadat ieder zich kogelrond had kunnen eten, werden de gaatjes gevuld met een verrukkelijke panna cotta met vruchtengelei.

 

Buiten de twee gastkoks Rob & René zat de zaal in Den Hof weer bommetje vol met 44 gasten waarbij weer enkele nieuwkomers.  Pizzatrain zou dit diner niet uitgeserveerd hebben gekregen als het Eetcafé niet tien helpers had ingezet. Uw verslaggever vond het dit keer zo gezellig, dat hij met zijn tafelgenoten bleef hangen tot hij bijna door de opruimploeg werd weggeveegd.

 

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 4 juni 2019 om 18.00 uur in Den Hof, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden vóór zaterdag 2 juni. U komt dan wel op een wachtlijst, met de toezegging dat u de daaropvolgende keer altijd mee kunt eten.  Opgave bij Alie Sieben: tel. 0545 – 43 1656 of mailen: aliesieben@hotmail.com. (PvdV)