Hoofdmenu

Eetcafé Rekken smaakt naar meer

Ondanks een hittegolf in de keuken van het Rekkens Eetcafé, kwamen weer meer gasten bij het  tweede diner op dinsdag 3 juni in dorpshuis Den Hof. Het ‘eten en ontmoeten’ slaat aan.

‘Aangebrand en nog niet gaar. Houd je mond en eet nu maar.’ Met deze openingszin liet Chris Blaauboer namens de koks Maria, Charon en Marianne de gasten even in de waan dat het koksgilde door de hitte bevangen was.  Niet alle tafelaars kenden deze uitdrukking, waarvan de vertaling luidt: ‘Eet gewoon je bord leeg, ook al lust je het niet.’ Eén gast deed er nog een schepje boven op door te herhalen wat ze altijd tegen haar kinderen zei: ‘Het bovenste smaakt prima …’!

Verder werd aangekondigd dat de naam ‘Eetgroep Rekken’ verandert was in ‘Eetcafé Rekken’. Voor de gasten (’t zal me worst zijn…) maakte het allemaal niet uit, want net als de eerste keer was het weer smullen geblazen. Wel lag er nu een keurig menuutje met logo ‘Eetcafé Rekken’ bij elke bord.

De eerste gang, courgette soep met een soepstengel, was smaakvol. De soep kon een lift krijgen door er zelf naar smaak gebakken spekblokjes aan toe te voegen. Het hoofdgerecht bestond uit nieuwe licht gebakken aardappeltjes met doperwtjes/worteltjes,  groene salade en een fikse gehaktbal. Ook hier was er de prettige mogelijkheid, er zelf naar keuze bieslook aan toe te voegen. Het nagerecht, warme wafeltjes met kersen, ijs en slagroom, was top. Voor sommigen was het wat veel, want niet ieder eet dagelijks 3-gangen.  Maar zoals Chris al met een knipoog wenste, ieder at keurig zijn of haar bordje leeg. En voor de grote eters soms meer, want bijvragen was altijd mogelijk.

Wat velen niet weten is dat ook de Rekkense ondernemers een steentje bijdragen. Zo leverde Markerink Aardappelgroothandel de nieuwe aardappelen voor een zacht prijsje en zorgde  Veehandel Reinders dat de gehaktballen formaat XXL hadden.

Wat betreft het aantal gasten, dat waren er meer dan bij de aftrap. Er lijkt zich een vaste kern af te tekenen aangevuld met nieuwe gezichten. Hoewel nieuw, de meeste Rekkenaren kennen elkaar, maar zo nabij aan tafel is toch anders. En dat is de basis van het samen eten, namelijk ook ontmoeten. De gasten beloonden het keukenteam voor hun inzet met een warm applaus.  28 Eters telde deze tweede ontmoeting, de volgende is op dinsdag 7 augustus om 12.30 uur, kosten € 7,50.  Schuift u dan ook aan? (PvdV)