Hoofdmenu

Eetcafé Rekken ’s avonds nog meer in trek

“Binnenkort moeten we gaan loten voor het aantal beschikbare plaatsen”, grapte Marianne Blaauboer vooraf aan het vijfde diner op dinsdag 2 oktober. Maar de stijgende lijn is duidelijk,  want ruim dertig gasten vonden hun weg naar Den Hof. Nu voor het eerst ’s avonds om 18.00 uur, een handige tijd voor mensen die overdag verplichtingen hebben. Een diner voor jong en oud, onderstreept doordat voor het eerst een viertal ‘jongeren’ aanschoven.

 Om het eerste diner ’s avonds luister bij te zetten, boden de organisatoren het drankje fris, wijn of bier, gratis aan. Een applausje waard! Daarna werd mosterdsoep opgediend. Een heel eigentijdse soep, meerdere keren werd een tweede bord besteld. De Boef Bourguignon was als vleesschotel  zeer smakelijk maar weinig gebonden, zodat je er voor je gevoel steeds aardappelen bij moest nemen om ‘alles bij elkaar’ te houden. Complimenten hoorde je over de garnituur wortel-salade. Als nagerecht stoofpeertjes met kaneelijs. De stoofpeertjes waren lekker zacht, maar hadden voor uw recensent wat zoeter gemogen. De combinatie met het overheerlijke en versbereide kaneelijs was om te watertanden.

 

 

 

 

 

 

 

“Kan dat allemaal wel uit?”, vroeg een gast. Chris Blaauboer verschafte wat toelichting. “Het is allemaal vrijwilligerswerk, dat scheelt een slok op een borrel. En dan krijgen we ook veel met korting of soms zelfs gratis aangeboden. Alles vers, dat wel. De aardappelen waren van Markerink Aardappel-groothandel, het vlees kwam met korting van Ambachtelijke Slagerij De Hoeve, de stoof-peertjes kwamen uit de boomgaard van kok Marco en werden geschonken en het kaneelijs is op verzoek in 1 dag bereid door IJsboerderij ’t  Dommerholt. Kortom, iedereen juicht het initiatief van Eetcafé Rekken toe en zet een stapje extra”.

 

Achter de schermen wisselen de organisatoren elke keer tips uit om het diner steeds wat te verbeteren. In hun nopjes waren ze dat de zaal in Den Hof nu bijna geheel gevuld was. Dat kwam ook door de tafelschikking, want de tafeltjes waren kleiner gemaakt wat de sfeer ten goede kwam. Ook het vroeger donker worden draagt daar aan bij, en het weerhoudt op dit moment nog geen gasten. De drie gangen werden in mijn beleving wat te snel achter elkaar opgediend. Gelukkig kon je tegen betaling koffie of thee nabestellen, waardoor toch een lekkere nazit met bekenden mogelijk was. Want niet alleen voedzaam eten is het doel, ook het prettig ontmoeten van disgenoten in een ongedwongen sfeer. Applaus voor de organisatoren van deze avond, Alie, Chris, Ellen, Greet, Henk, Marco, Maria, Marianne en Wolf.

 

Het eerstvolgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 6 november. Er wordt dan in Den Hof voor de  tweede keer ’s avonds een diner geserveerd. Aanvang 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar 5,00 euro. Aanmelden voor zaterdag 3 november 2018 bij Alie Sieben:

tel. 0545 – 43 1656 of mailen: aliesieben@hotmail.com  (PvdV)