Hoofdmenu

EETCAFÉ REKKEN

EETCAFÉ  REKKEN.

6 december 2022.

 

Terwijl het kookteam nog bezig was met de voorbereiding kwamen de gasten al enthousiast binnen. In de kleine zaal werden de toetjes nog fraaier gemaakt. Als alle tafeltjes bezet zijn werden de gasten verwelkomt. Ook weer nieuwe gezichten en oudgedienden.

Bij elk bordje lag een geschilderde steen in de vorm van een insect b.v. een bij, een lieve heersbeestje o.i.d. Een idee van het kookteam om het gezellig te maken.  De menukaart werd besproken en bij het toetje is er ook gedacht aan 5 december, Sinterklaas.

Er werd uitgegd hoe men tot dit menu was gekomen en tevens wordt een ieder uitgenodigd een recept in te dienen en dat  met elkaar uit te voeren voor een volgende keer. Een speciale brievenbus staat klaar inclusief pen en papier.

Na het “Eet smakelijk” werd de pittige pastinaaksoep opgediend en het recept werd al direct besproken aan tafel omdat het zo verrukkelijk smaakte.  Ondertussen werden de nieuwtjes besproken en er ontstond een prettig geroezemoes o.a. een vrolijke peuter in een kinderstoel.

Ondertussen verzorgde het kookteam de gasten en informeerde naar de bevindingen. Het hoofdgerecht van stamppot venkel-prei met gemarineerde zalm en stamppot van bleekselderij en een saucijsje kregen een hoge waardering. Voor menigeen was dit de eerste keer dat men dit proefde. Hier en daar werden de drankjes vernieuwd en steeg de stemming.  Het toetje, sinaasappel-speculaas bavarois, versierd met pepernoten was de bekende kers op de bekende taart. Weer zo’n mooie afsluiting van een eet-ontmoeting in het Rekkense Eetcafé.

Nadat bekend werd gemaakt wie de verantwoordelijk waren voor de recepten en uitvoering daarvan klonk een groot applaus. Ook de afwasser die speciaal het kookteam ondersteunde kreeg de handen op elkaar.

Nogmaals werd een ieder uitgenodigd mee te denken over de menukaart en een recept in te dienen en  om dit samen een  keer voor te bereiden.

Iedereen werd bedankt voor de deelname, wel thuis en tot een volgende keer.

Sommigen bleven nog nazitten met een kopje koffie/thee en zo bleef het nog gezellig onrustig in Den Hof.

Het volgend diner is op dinsdag 3 januari in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com.