Hoofdmenu

Eetcafé Rekken

Dorpshuis Den Hof. 

Dinsdag 7 augustus 2018

Het was ongeveer op de warmste dag van het jaar dat het koksteam in EETCAFE REKKEN de maaltijd moest voorbereiden. Heerlijk dampend en geurig eten op de borden terwijl het buiten bijna 38 graden was.  Desondanks kwamen meer als 30 gezellige  deelnemers binnen druppelen.

Er waren 6 uitgebreid gedekte tafels om iedereen een plekje te geven. De glazen en karaf met water stonden al klaar. Nadat Marianne een ieder welkom had geheten konden de koks iedereen plezieren met een heerlijke tomatensoep. ( Charon, Maria, Marco, Maurice, Chris en Henk)

De bediening werd ook verzorgd door Alie en Marianne. Als hoofdgerecht kwam rijst, spercieboontjes met spekkies en nootjes, een witlofsalade en voor iedereen kippedijen, die de hele nacht in de yoghurt hadden gelegen om op smaak te komen.

Hierna werd het stil om al etend te genieten alvorens men tot geanimeerde gesprekjes komt. De ontmoeting staat centraal in het dorp.

Het nagerecht waren vijgen met bastogne en mascarpone waarop een blaadje mint extra kleur gaf. De vijgen waren gesponsord door Dika en Frits Koeslag, uit eigen tuin! .

De vraag: “Groeien vijgen in Nederland?” “Ja”, dat wisten niet veel mensen. Het speciale toetje was mede klaargemaakt door Jacqueline Knapstein.

Al met al een geslaagde maaltijd en de dorpelingen werden dan ook uitgenodigd om eventueel op dinsdag 4 september weer deel te nemen. Dit wordt de 4e keer  Na 4x op de 1e dinsdag om 12 uur bij elkaar te komen volgt in oktober de eerste dinsdag in de maand aan het eind van de middag samen eten. Tijdstip horen/lezen we nog.

Vriendelijke groeten,

Henny van Doorn