Hoofdmenu

Eetcafé lentediner krijgt een warm onthaal

Na een corona-stop van drie diners, serveerde Eetcafé Rekken op dinsdag 1 maart 2022 haar eerste diner. Vooraf waren dertig trouwe bezoekers gepolst en de respons was enorm. Vanaf april gaan we weer voor een vol Den Hof!

 

Dorpshuis Den Hof, nu nog het thuis voor Eetcafé Rekken

“Er is genoeg ellende in de wereld”, stak Marianne Blaauboer van wal, “maar we proberen er hier een gezellig samenzijn van te maken.”  Die blijheid riep spontaan veel bijval op. Met het hoofdgerecht was iets bijzonders aan de hand. De stampotboerenkool stond 3 maart 2020 voor het eerst op het menu, toen de eerste lockdown uitbrak. Nu twee jaar later alsnog. De tafeltjes stonden per vier personen gerangschikt. Een prima idee, want zo was de zaal aantrekkelijk opgevuld, terwijl ieder elkaar goed kon verstaan. Zo handhaven?

De starter was een overheerlijke tomaat-paprika soep. Met croutons, waarvan gast Co wist te vertellen dat deze stukjes geroosterd brood vroeger ook wel soldaatjes werden genoemd. Dit waren toen langwerpige, strak gesneden stukjes oud brood, krokant gebakken in de koekenpan. Deze werden rechtop, keurig in het gelid (als op wacht staande soldaatjes) in het gerecht geplaatst. Wat jammer was aan deze lekkere soep, dat er geen tweede bord in zat!

In passend oud servies werd de boerenkoopstampot met spekjes voorgeschoteld. Op vlees was niet bezuinigd, lekkere worst en ribbetjesvlees. Met daarbij een zoet-zuur garnituur van augurkjes & uitjes, mosterd en piccalilly. Smullen, links en rechts werd stevig opgeschept.

Het nagerecht was crema Catalana, een populair nagerecht uit de Spaanse regio Catalonië. Het recept zou de voorloper zijn van de Franse ‘Créme Brûlée’, al zijn er verschillen. Een créme brûlée gaart in de oven, een crema Catalana laat men opstijven in de koelkast. Verder zit er in de Franse variant room, terwijl de Catalaanse versie met verse melk bereid wordt. Bestrooit met basterdsuiker, laat men deze laag daarna met een brander karamelliseren.

Naast gasten-ophalers en brengers Henk, Henny, Martin en Odilia was dit ontmoetingsdiner niet mogelijk geweest zonder het organiserend koksteam. Applaus dus voor allen inclusief Alie, Charon, Chris, Ellen, Jaqueline, Hans, Henk, Maria, Marianne, Martin en Wolf.

Het eerstvolgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 5 april 2022.  Het diner wordt in Den Hof geserveerd om 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar 5,00 euro. Aanmelden vóór zaterdag 2 april bij Alie Sieben: tel. 0545 – 43 1656 of mailen: aliesieben@hotmail.com  (PvdV).