Hoofdmenu

EEN VERRASSEND TOETJE. EETCAFÉ REKKEN.

4 Juni, op de zoveelste droge dag in Rekken opende het Eetcafé de deuren.  Personeel was nog niet helemaal klaar of de eerste gasten melden zich al. Met grote nieuwsgierigheid werd er al om de hoek gekeken hoe de tafels gedekt waren, gezellig met een karaf water en 6  glazen. Op het menukaartje kon men de verrassing van deze dag lezen.

Nadat de zaal was volgestroomd en welkom was geheten werd het 3 gangenmenu uitgelegd aan de gasten. Het werd een aan deze tijdgebonden aspergesoep, met liefde bereid van de schillen van de grote asperges van vorige maand. De koks hadden de schillen in de diepvries bewaard en nu iets heerlijks van geknutseld. JA,  JA ging het door de zaal en keek een enkeling met een fronsend gezicht de andere gasten aan. (grapje dus)

 

 

Er was weer getoverd door het 1-sterrenteam en een ieder kreeg  POLENTA, een maïsgerecht naar eigen idee vorm gegeven, een salade van diverse groenten en zalm en  een heerlijk gegaarde kippendij. Als nagerecht stond op de kaart KOYOBACO?!

 

 

 

 

Het kookteam zou pas na afloop de ingrediënten bekend maken zodat er al een flink geroezemoes weerklonk en opnieuw JA JA. Tijdens het opdienen en opscheppen werd het weer zoals gebruikelijk even stil aan alle 8 tafels in de volle zaal van Den Hof. De salade blonk uit door de mooie opmaak en bij het afhalen van de lege borden schepte iemand nogmaals voor de 3e keer op. Het zag er niet alleen goed uit, het smaakte verrukkelijk. Een compliment voor het kookteam.

Na het smullen van het voortreffelijk uitziend toetje werd uitgelegd waar het voor stond. Aan tafel had een dame al aardig in de smiezen waar het voor stond. De uitleg was een mooi verhaal uit eigen ervaring en de samenstelling even simpel als verrassend; KOYOBACO staat voor KOffie, YOghurt, BAnaan en Combinatie, opgemaakt met slagroom en nootjes.

Nadat bekend was gemaakt wie van het kookteam voor wat verantwoordelijk was werden zij onder dankbaar applaus bedankt. Het kookteam is versterkt met Lia en Martin, die om 18.15 uur al beginnen met de afwas. Applaus waard.

Velen gingen vrolijk huiswaarts en anderen bleven nog een tijdje nakeuvelen.

Het eerstvolgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 6 augustus en wordt in Den Hof geserveerd om 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7.50 euro p/p. De Rekkenaren kunnen zich aanmelden vóór zaterdag 3 augustus via Alie Sieben: tel. 0545 431656 of mailen: aliesieben@hotmail.com.