Hoofdmenu

Bij Eetcafé Rekken is niemand ‘fien-op-den-tand’

Datum: 07-03-2023 t/m 07-03-2023
Locatie: Den Hof aan de Lindevoort in Rekken

Wie in Den Hof aanschuift voor een heerlijk diner, is vast niet ‘fien-op-den-tand’ (een moeilijke eter). Elke bezoeker eet wat de pot schaft en het menu is vooraf nooit bekend.  Of er nu een stamppot of als verrassing Pilav wordt voorgeschoteld, de bordjes worden altijd leeg gegeten. Want koks kiezen de gerechten, de gast hoeveel deze opschept.

Marianne Blaauboer sprak het gezelschap meteen luchthartig toe op de zonovergoten 7 februari 2023. Ze wenste iedereen een kleurrijke maaltijd toe, een mooie toespeling om de veelkleurigheid van de gerechten. De dieprode bietensoep was hierin meteen de blikvanger met als onderlegger de vertrouwde rood-rose placemats. (Foto: Ze kregen een sopje en hangen op de foto te drogen).

De starter was dit keer bietensoep. Ik verwachtte er niet veel van, maar wat een topper! Ingrédiënten:  Rode bieten, rode wijazijn, bouillonblokjes, zoete anijsdrank, creme fraiche en met garnituur van gefruit ui, paddenstoelen en appel.

Makers: Hans Lasonder en Ellen & Henk. Een foto waard, maar meer nog: extra opscheppen! Daarna het hoofdgerecht Pompoen curry met rijst, naanbrood en Indiase yoghurt dip. Die pompoen curry lijkt wel van de gaarkeuken, schertste mijn tafelgenoot, terwijl hij met een knipoog het er flink van neemt. Nee, onmundeg fien-op-den-tand is hij niet, want hij lust alles. Het gerecht was van Marianne. Voor de Indiase yoghurt dip tekende Charon Winkelhorst.

Bij het hoofdgerecht was een winterpostelein- salade van Boer Piet van de Dennenkamp. Als u goed oplet (zie foto), dan is dit plantje ook in het wild of in uw tuin te bewonderen. En vooral om op te eten, want het plantje komt hier in het oosten van het land veel in het wild voor omdat het een sterke voorkeur voor zandige gronden heeft. Wel stelt het eisen aan de vochtigheid: het heeft behoefte aan constant vochtige grond. En juist dat is deze winter het geval. Dus: kijk uit of u kunt snoepen uit eigen tuin of vanuit de berm. Het toetje is limoenmousse, gemaakt door Marianne Blaauboer. Een luchtige en vooral lekkere afsluiting.

Kampte begin januari het Eetcafé-team door ziekte nog met veel uitvallers bij koks en bediening, nu was het volledige team weer present.  Alie, Charon, Chris, Greet, Ellen, Hans, Henk, Jaqueline, Marco, Maria, Marianne, Martin, Peter en Wolf zaten tussen de bedrijven door gezamenlijk te smullen, terwijl de ruim 40 gasten dat in de eetzaal deden. Onder hen ook hele jonge gasten, als de bijna 1-jarige Loet Odink. Zijn oudere broer Dieks ging al met Wolf mee naar de keuken. Wordt dat onze toekomstige kok?  Bent u in maart a.s. ook de nieuwkomer?

Het volgend diner is op dinsdag 7 maart in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of aliesieben@hotmail.com.  (PvdV)